«Livonia» rugbyspiller klar til å starte i Baltisk «Top» liga, lagets mål er semifinale / Artikkel

«Livonia» starter «Top»-ligasesongen på lørdag i Upesciem med en kamp mot hovedmotstanderen «Miesnieki» https://www.lsm.lv/»Ķekava».

For rugby-15-laget til klubben «Livonia» var denne sesongen av det latviske mesterskapet som et utviklingsår, som involverte mindre erfarne rugbyspillere i enheten. I 2023-sesongen spilte fem lag en en-runde turnering i det latviske mesterskapet i rugby-15, så vinneren av tittelen ble bestemt i en gjensidig kamp mellom de to ledende klubbene, der «Miesnieki»-enheten hadde den øvre hånd innen 21:13.

«Målet vårt er delvis oppfylt, selvfølgelig ønsker vi å vinne tittelen. Etter å ha endt på tredjeplass av syv, får vi se hva vi kan endre for å være konkurransedyktige i denne disiplinen. Vi vil prøve å opprettholde den andre. plass i rugby-7 for kvinner og tiltrekke nye spillere. På den annen side, i «Top»-ligaen ønsker vi å nå minst semifinalene, og vi vil gjøre alt for å oppnå det,» sa Ozola.

Klubbstyremedlem Jānis Zuments bemerket at lagets ledelse hadde gjort en betydelig jobb med å forberede laget til å starte i «Top»-ligaen.

Vi har også et ganske aggressivt lag. Vi ble enige om at «Livonia»-laget skulle representeres av Dāvis Jansons, som vokste opp på New Zealand og kom til Latvia fra Australia. Vi har også avtalt at spillere fra Sverige, spillere fra det chilenske landslaget og svenske rugbyspillere som spiller i Australia.Trenerteamet i «Top»-ligaen endres ikke – laget skal ledes av Nils Johnson, som vil få hjelp. av Marcis Rullis,» sa Zument.

I det latviske mesterskapet har «Livonia»-treneren en begrensning på ikke å bruke mer enn åtte spillere som er med på laget for «Top»-ligaen.

«Det vil sannsynligvis være et helt annet lag i «Topp»-ligakampen, pluss legionærer og spillere som svarer på oppfordringen om å representere «Livonia» i Baltic League fra andre latviske lag. Vi vil garantert være i det laget. grensen på fem utenlandske spillere, sa Zuments.

I begynnelsen av måneden forlot Donovans du Randts, den beste spilleren i det latviske mesterskapet de siste sesongene, laget, da spilleren fra Republikken Sør-Afrika (DĀR) kom til den russiske klubben. Du Randt helbredet skaden sin i første halvdel av året, og hjalp «Livonians» i treningsprosessen, men nå har han flyttet til Russland, hvor han og kona venter på at familien deres skal vokse.

«Donijs er en førsteklasses spiller som ga et enormt bidrag ikke bare til Livonia-laget, men også til latvisk rugby. Vi hadde avtalt at han skulle bli med oss ​​i «Topp»-ligaen, men han kunne ikke oppfylle løftet. Hans avreise til Russland var ingen overraskelse, men det skapte mange problemer for oss. I det minste i «Livonian»-systemet vil vi ikke se ham som spiller og trener lenger, sa Zument.

Lagkaptein «Livonia» Enzo Beltramino sa at spillerne hadde forbedret sine individuelle ferdigheter så vel som sin fysiske trening de siste månedene. «Kampen med «Miesnieki» vil vise om vi er klare for «Topp»-ligaen, sa Beltramino.

Ainārs Bērziņš, mangeårig spiller av det latviske landslaget og tidligere «Livonia»-spiller, ble også invitert til «Top»-ligaprosjektet. «Jeg ble invitert tilbake hvert år, og nå har forholdene utviklet seg på en slik måte at jeg igjen kan vie min tid til det liviske laget. Jeg er glad for å være tilbake, og takk til Jānis for at du kontaktet meg. Jeg vil prøve å motivere vennene mine, støtte dem i vanskelige tider og vise dem riktig retning,» sa Bērziņš.

Klubbens budsjett i år er på rundt 100.000 euro, mer enn forrige sesong.

I forrige sesong vant «Livonia» en sølvmedalje i «Top»-ligaen, eller turneringen til de ledende klubbene i Latvia og Litauen, og ble også medmester i Latvia.

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *