«BuzzFeed News», nyhetsversjonen av underholdningsnettstedet BuzzFeed.com, vil bli lagt ned

Side BuzzFeed-nyheter vil stenge. Det er en del av spareplanen til morselskapet, som det også eier HuffPostat ledelsen i gruppen torsdag 20. april signerer svikten til et av emblemene til de nye mediene i internettæraen. «I dag reduserer vi arbeidsstyrken vår med omtrent 15 %… og begynner prosessen med å avslutte BuzzFeed-nyheter »nyhetsversjonen av underholdningsnettstedet BuzzFeed.com, skrev BuzzFeed-sjef Jonah Peretti i et notat til ansatte, ifølge Agence France-Presse (AFP).

«Med tanke på at det foregår permitteringer i nesten alle divisjoner, har vi bestemt at selskapet ikke lenger kan finansiere BuzzFeed-nyheter som en selvstendig organisasjon », la Mr. Peretti til; 15 % av arbeidsstyrken representerer rundt 1200 personer av BuzzFeeds totalt 8000. BuzzFeed-aksjen falt mer enn 20 % torsdag i New York etter kunngjøringen.

«DEN ENE HuffPost, en tidligere konkurrent kjøpt av BuzzFeed i 2020, og BuzzFeed.com annonserte at de vil åpne flere stillinger for medlemmer BuzzFeed-nyheter »forklarte Jonah Peretti. «I fremtiden vil vi ha en enhetlig merkevare av informasjon, HuffPostsom er lønnsomt og hvis direkte hjemmesidepublikum er lojalt »han la til.

Les også: Hva blir fremtiden til nettmedier etter nedleggelsen av BuzzFeed France?

BuzzFeed News vant en Pulitzer-pris

BuzzFeed, som ble lansert i 2006, regnes som målestokken for en ny generasjon gratis nyhetssider gjennomsyret av popkultur og bygget på sosiale nettverk, hvis økonomiske modell nesten utelukkende var avhengig av reklame.

BuzzFeed-nyheter, en variant dedikert til informasjon og etterforskning, tok av i andre fase. I 2021 vant hun sin første Pulitzer-pris, den mest prestisjetunge journalistikkprisen, i kategorien «internasjonal», for å undersøke muslimske interneringsleirer i Kina.

Kunngjøringen om nedleggelsen kommer i en spent kontekst for alle medier i USA, spesielt på grunn av en nedgang i annonseinvesteringer. I løpet av vinteren 2022-2023 ble permitteringsplaner lansert på CNN, NBC eller i redaksjonene til Vox Media Group, nettstedets eier. Vox, The Vergeeller New York Magazine.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter «BuzzFeed» ønsker å produsere innhold ved hjelp av OpenAI, oppfinneren av ChatGPT

Sjefen innrømmer at han kunne «forvaltet seg bedre»

Den nevnte Jonah Peretti «utallige utfordringer» som selskapet hans møtte, spesielt under pandemien: «Den teknologiske resesjonen, den tøffe økonomien, det fallende aksjemarkedet, det avtagende digitale annonsemarkedet og stadige endringer i publikum og plattformer. » Han pekte også på markedet for SPAC, disse finansielle instrumentene notert på fusjoner med selskaper som ønsker å bli børsnoterte, «tap av momentum som genererte mindre kapital».

Medgründeren og lederen av BuzzFeed innrømmet imidlertid at han kunne «bedre håndtak» disse endringene og «har vært treg til å akseptere at de store plattformene ikke vil gi distribusjonen eller den økonomiske støtten som trengs for å opprettholde kvalitet, gratis journalistikk på sosiale medier».

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter SPAC, eller som «blank sjekk»-mani styrer Wall Street

Verden med AFP

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *