Patricija Eidukas blir også en del av «Aker Dahlie»-laget neste sesong

Som Eiduka fortalte i et intervju i april, gikk kontrakten med det norske laget ut etter sesongen, men begge parter var interessert i å fortsette samarbeidet og en ny avtale var planlagt.

Sammensetningen av laget som er forberedt til å delta i denne verdenscupen vil bestå av syv kvinnelige skiløpere og syv mannlige skiløpere fra Norge, Latvia, Tsjekkia, USA og Storbritannia. I kvinnegruppen vil det i tillegg til de fire norske spillerne og Eiduka også være den rutinerte tsjekkiske Kateržina Janatova og den beste skiløperen i U-23-alderen fra USA Sofia Laukli. I herregruppen blir en av lagmedlemmene Storbritannias ledende skiløper, Andrew Musgrave, også neste sesong.

Laget skal jobbe under oppsyn av trenerne Hans Christian Stadheim, Justine Vinjerue og Trunn Nystad.

Den 23 år gamle Eiduka, som startet sin første sesong med laget, oppnådde sitt beste resultat i verdenscupen, hvor han vant den samlede aldersgruppen under 23 år. I januar, på seriekonkurransen «Tour de Ski» i Oberstdorf, vant han en femteplass i 20 kilometer fristil, som var den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.

I verdensmesterskapet i Planiki vant Eiduka tre plasser på den andre topp ti i individuelle konkurranser – 11. plass i 15-kilometer skiathlon, 19. plass i ti-kilometer fristil og 17. plass i 30-kilometer klassisk.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *