Chevron Australia LNG fagforeninger oppnår enighet før streiken gjenopptas – 17. oktober 2023 kl. 22.00

En australsk fagforeningskoalisjon ble onsdag enige om en avtale om lønn og arbeidsvilkår ved Chevrons to LNG-anlegg (flytende naturgass) i Australia, og avsluttet en konflikt som hadde ført til at arbeidere truet med nye streiker denne uken.

Fagforeningen Offshore Alliance sa at de hadde kansellert streiker som opprinnelig var planlagt på torsdag ved den amerikanske energigigantens Gorgon- og Wheatstone-prosjekter i Vest-Australia, som leverer rundt 6 % av verdens LNG.

Australia er en av de største LNG-eksportørene i verden, og hovedkjøperne er i Asia. Traders forventet at hvis streiken avtok, ville asiatiske kjøpere konkurrere med europeere om last, noe som forårsaker spotprisvolatilitet i det europeiske gassmarkedet.

Gjennombruddet kom etter dager med samtaler meglet av Australias arbeidsmegler, Fair Work Commission, for å prøve å gjenopplive en prinsippavtale som ble oppnådd i september som avsluttet uker med streiker. Denne avtalen kollapset tidligere denne måneden etter at fagforeningene sa at Chevron hadde sviktet løftene.

Ansatte har vist «utrolig tålmodighet» med Chevron, sa Offshore Alliance-talsmann Brad Gandy i en uttalelse, og anklaget selskapet for å prøve å trekke seg ut av den foreløpige avtalen som ble oppnådd forrige måned.

«Vi håper at dette nå er bak oss, men hvis Chevron prøver å endre avtalen igjen, vil medlemmene våre åpenbart ikke ha noe annet valg enn å vurdere beskyttet arbeidskamp,» sa Gandy.

Chevron hadde tidligere sagt at det var få problemer som sto i veien for en avtale, inkludert refusjon for måltider og reiser.

Offshore Alliance, en koalisjon av Australian Workers» Union og Maritime Union of Australia, sa at arbeidere ville stemme over de foreslåtte bedriftsavtalene.

De pågående tvistene har raslet globale gassmarkeder i flere uker, og sendt LNG-prisene til skyhøye med så mye som 35 % i august.

Tirsdag falt engrosgassprisene i Nederland og Storbritannia ytterligere etter tap mandag, drevet av gode naturgassstrømmer fra Norge, samtidig som bekymringen for geopolitiske forsyningsspenninger også avtok.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *