De japanske kvinnene fortsetter sitt flotte løp i verdenscupen. Etter seier over Norge er de i kvartfinale

De japanske kvinnene fortsetter sine flotte prestasjoner i verdenscuppen. Etter å ha vunnet grunngruppen klarte de også seier mot Norge i 16-delsfinalen, og beseiret dem 3-1. De får imidlertid en veldig stor utfordring i kvartfinalen da de møter Sverige eller USA.

Japanerne seilte gjennom grunngruppen med en imponerende scoring på 11-0. De imponerte spesielt med en klar 4-0 seier over Spania. Disse prestasjonene gjorde dem også til favoritter mot Norge. Her klarte de å fylle opp scoringen fra 15. minutt. Etter innlegg fra venstre hamret Ingrid Engenová dessverre ballen i eget mål. Målvakten klarte ikke å bevege seg i tide.

Fem minutter senere ble det imidlertid utligning. Vilde Boe Risa kom inn i 16-meteren, der den traff hodet til Guro Reiten, som sendte ballen i mål. Det var det første målet som ble sluppet inn i turneringen for japanerne.

Han trengte imidlertid ikke å synes synd på dem. I det 50. minutt gjorde Risa en stor feil og la til foten til Risa Šimizu i forsvarsområdet, som til og med kunne utligne til 2-1 for Land of the Rising Sun ved hjelp av en av minkene. . I det 77. minutt hadde Karina Saeviková en stor sjanse til å utligne, men i ansiktet på keeper klarte ikke headingen hennes å treffe stolpen.

I det 81. minutt var det allerede to mål. Fujinová dyttet ut Miyazawa med en flott pasning, som avanserte alene til keeper, som slo henne med et bakkeskudd langs venstrebeinet. Helt på slutten av kampen kunne Saeviková i det minste redusert ballen, men Yamašitová dro ballen ut av målstreken. Etter 3-1 seier kom japanerne til kvartfinalen.