Ifølge Wintershall Dea er gjenværende aktivitet sterk gitt den planlagte tilbaketrekningen fra Russland

Den tyske olje- og gassprodusenten Wintershall Dea forsøkte onsdag å dempe frykten for at slaget ved den planlagte tilbaketrekningen fra Russland kan være for smertefullt, og sa at de gjenværende virksomhetene var sterke og stabile.

Administrerende direktør Mario Mehren sa til Reuters at selskapet ser på sin virksomhet i Tyskland, Norge, Nord-Afrika og Latin-Amerika som kjerneaktiviteter for å sikre fremtidig gass- og oljeproduksjon og overgangen til grønne gasser og karbonhåndtering.

«Etter mitt syn er vår gjenværende portefølje sterk og balansert, og vi sikrer fornuftig risikospredning,» sa han.

Wintershall Dea har vært avhengig av Russland i flere tiår, men bestemte seg etter Moskvas invasjon av Ukraina for å lovlig skille sine lokale aktiviteter, inkludert joint ventures med Gazprom og dets eierandel i Nord Stream-rørledningen. Som et resultat mister selskapet i hovedsak halvparten av produksjonen og 60 % av reservene.

Mehren sa at russiske myndigheter gjorde en exit vanskelig, en skjebne som også har rammet andre vestlige grupper, som kilder sa møtte høye krav, inkludert høye rabatter, som prisen for å selge sine lokale eiendeler.

«Det er et høyt nivå av negativ kreativitet i Russland for å fortsette å legge opp nye hindringer (for desinvesteringer) og gjøre det vanskeligere for oss å trekke oss,» sa han.

Hans kommentarer kommer dagen etter at Wintershall Dea, et joint venture mellom BASF og den russiske milliardæren Mikhail Fridmans investeringsselskap LetterOne, kunngjorde at de ville kutte en fjerdedel av jobbene på grunn av den russiske tilbaketrekningen.

Flyttingen er en del av Tysklands innsats for å kutte båndene til det som en gang var landets beste energipartner og største naturgassleverandør, et direkte svar på Russlands invasjon av Ukraina.

Wintershall Dea og Uniper, som måtte nasjonaliseres, er de tyske selskapene som er mest berørt av denne økonomiske og geopolitiske nytenkningen.

Wintershall Dea sa at den juridiske utvinningen av de russiske eiendelene forventes å være fullført i midten av 2024, selv om det fortsatt er uklart om dette vil inkludere et mulig salg.

Selskapet bekreftet at investeringene i 2023 vil være mellom 1 milliard og 1,2 milliarder euro (1,1 milliarder dollar til 1,3 milliarder dollar), men la til at det endelige beløpet sannsynligvis vil være i midten til den lave enden av dette området.

($1 = 0,9322 euro) (Rapportering av Vera Eckert og Tom Kaeckenhoff; Tekst av Christoph Steitz, redigering av Miranda Murray og Peter Graff)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *