De reddet en manns liv i Norge

Politifolk fra Skoczów hjalp en norsk mann på avstand.

Det er et eksempel på hvordan teknologien har redusert verden og avstandene.

Skoczów-politibetjentene ble informert om at den unge mannen var i en livstruende tilstand. Gjennom raske og presise avgjørelser slo de nesten umiddelbart fast at mannen var hjemme i Norge på tidspunktet for samtalen. Takket være det eksemplariske samarbeidet med det provinsielle politihovedkvarteret i Katowice, det internasjonale samarbeidskontoret til politihovedkvarteret og Interpolkontoret i Oslo, skjedde det ingen tragedie. De norske politibetjentene var i tide og hjalp 28-åringen – informerer pressevakten til Cieszyn politihovedkvarter, subcomm. Krzysztof Pawlik.

Når det er mistanke om livstruende situasjoner, teller hvert minutt:

-TDisse typer rapporter behandles alltid som prioritet og tildeles høyeste prioritet. Vakthavende politibetjent nølte ikke og umiddelbart etter å ha meldt fra om at 28-åringen trengte hjelp, tok han alle mulige tiltak for å gi det umiddelbart. – sa Pawlik.

Vakthavende politibetjent tok blant annet kontakt med politifolk fra Katowice provinspolitidirektorat, som umiddelbart samlet inn informasjon om detaljene i nettsamtalen og alle andre data som kunne identifisere mannen. Deretter etablerte uniformerte offiserer fra hovedkvarterets kontor for internasjonalt samarbeid kontakt med Interpol-kontoret i Oslo.

Det eksemplariske samarbeidet med polititjenestemenn på alle nivåer resulterte i en rask intervensjon fra politifolk i Norge, der 28-åringen oppholdt seg. Oslo-politiet sa at leger hjalp ham og tok ham til sykehus. «Vi hjelper og beskytter» er ikke bare mottoet til det polske politiet, men et oppdrag som offiserer oppfyller med stolthet – understreker pressevakten.

La oss huske at vi ikke er alene om problemene våre. Vi kan alltid henvende oss til institusjoner og mennesker som vil hjelpe oss gjennom en vanskelig periode i livet. Det er best å kontakte psykolog, psykiater eller psykisk helsestasjon.

Hjelpetelefon for voksne i emosjonell krise – tlf. 116 123
Hjelpetelefon for barn og unge – tlf. 116 111
Gratis hjelpetelefon for personer som har mistet en kjær – tlf. 0 800 108 108
Telefonpsykologisk førstehjelp – tlf. 22 425 98 48
Gratis 24/7 hotline for barn, unge, foreldre og lærere – tlf. 800 080 222
Nasjonal hjelpetelefon for ofre for familievold «Blå linje» – tlf. 800 120 002
Nasjonal hjelpetelefon for atferdsavhengighet – tlf. 801 889 880
Nasjonal hjelpetelefon «Rus – Avhengighet» – tlf. 801 199 990

Ed.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *