Live: Krig i Ukraina | Det franske rettsvesenet etterforsker mulig forgiftning av en russisk journalist

EU-landenes utenriksministre møtes mandag i den ukrainske hovedstaden Kiev. Med denne innovasjonen ønsker de å vise at Ukraina kan fortsette å stole på EU. «Sammen viser vi at vi støtter Ukraina fullt ut,» sier minister Hanke Bruins Slot på X (tidligere Twitter).

Ukrainas minister Dmytro Koeleba er også der. De diskuterer «hvordan vi ytterligere kan øke presset på Russland og alle muligheter for å fortsette å støtte Ukraina,» sa Bruins Slot.

For Koeleba er det «historiske» faktum at utenriksministrene takket ja til invitasjonen hans «et budskap i seg selv». Det er et ytterligere skritt på veien mot Ukrainas etterlengtede inntreden i EU, sier han.

Ungarn, som lenge har jobbet tett med Russland, er ikke en av dem. De andre vil «brainstorme» om krigen og ytterligere europeisk støtte, sier EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell. De vurderer også den ukrainske fredsplanen og forbereder et nytt «fredstoppmøte».

Ministrenes ekstraordinære besøk følger etter en helg full av dårlige nyheter for regjeringen i Kiev. Den amerikanske kongressen har ennå ikke godkjent ytterligere økonomisk støtte til Ukraina. Og i Slovakia, Ukrainas nabo og hittil sterke allierte, har en uttalt motstander av militærhjelp til landet vunnet valget.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *