Den lengste sykkeltunnelen i verden innviet i Norge: bilnyheter, info, scoop

publisert på 21. april

15. april åpnet Bergen by (Norge) verdens lengste tunnel for syklister og fotgjengere. Et prosjekt for å fremme myk mobilitet og redusere biltrafikken i sentrum.

Nå er det offisielt! Den lengste sykkel- og gangtunnelen i verden ble bygget i Bergen. Med lengde 2,9 km, krysser Løvstakken sørvest i byen og binder sammen to boligstrøk. Et vanvittig prosjekt som vil koste mer enn 7 millioner euromen finansiert av kommunen og delvis støttet av staten.

Målet er fremme utøvelse av skånsom mobilitet EN dermed redusere forurensning og biltrafikki landets andre by (ca. 250.000 innbyggere).

Et trygt og dynamisk sted

Takket være denne tunnelen vil fotgjengere og syklister kunne koble Bergen sentrum med boligområdet Fyllingsdalen. Betydelige tidsbesparelser, vel vitende om at reisen tok 40 minutter før denne tunnelen ble opprettet. I dag må vi 25 minutter med sykkel å reise 7,8 km fra den generelle reiseruten.

Åpent hver dag fra 5:30 til 23:30., er tunnelen i utgangspunktet en nødutgang for T-banen. Denne tunnelen ble også bygget parallelt med denne linjen hvilesonerkamerasystem for å forsikre seg om plass også nødtelefoner hver 250 meter.

Et kjørefelt med en bredde på 2,5 m for fotgjengere og 3,5 m for sykler den er synlig, ledsaget av dynamisk belysning for å varsle deg når sykkelen passerer gjennom tunnelen. Denne skjermede beliggenheten vil tillate beboerne å gå og samtidig unngå regnet som er her nesten hele året.

På temperaturen!

15. april ble det arrangert parader og løp til den høytidelige åpningen av Bergenstunnelen. Opprettelsen av en fotgjengerkorridor av denne typen er også et folkehelsespørsmål. Kommunen håper å redusere CO2-utslippene. Dette varslet kommunen for å berolige innbyggerne temperaturen i tunnelen vil holdes på 7 grader Celsius. Nok til å motivere deg til å forlate bilen hver dag.

Og på fransk side?

Før Bergen hadde Frankrike blant dem de lengste sykkeltunnelene i Europa. Først tenker vi Lightwood Tunnel i Franche-Comté Burgundy. Den ligger på den sammenhengende grønne veien Cluny til Mâcondenne tunnelen og lengde 1,6 km det er hjemsted for beskyttede arter. Den åpner derfor fra midten av april til slutten av september, avhengig av dvalemodus. Enda en tunnel lenger sør og lenger, z Croix-Rousse i Lyon. 1,8 km brukes daglig av mange syklister og fotgjengere. Det er for tiden under bygging åpner dørene igjen fra 6. mai 2023 !

mer kunstnerisk, Tuilerietunnelen forbinder Champs-Elysées med Louvre. Underground Concorde og hans Lengde 860 m hus, vegger malt av kunstnere for å oppmuntre syklister og fotgjengere til å følge denne stien langs Seinen.

Frankrike har også sykkel- og fotgjengertunneler i andre regioner som Occitanie. Eldre jernbanetunneler de ble etterlatt gjenoppbygd slik at myk mobilitet har forrang.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *