Den norske løperen Varholm ble verdensmester tre ganger. Siste høydepunkter / artikkel

Varholm, den olympiske mesteren, kom i mål flere meter foran sin nærmeste konkurrent, med 46,89 sekunder. British Virgin Islands-løper Kyron McMaster (47,34) ble sølv, mens den amerikanske hekkeløperen Rye Benjamin (47,56) tok bronse.

Finale på 400 meter hekk

Tidligere toer Marylady Paulino fra Den dominikanske republikk vant i kvinnenes 400 meter, og endte først på en overbevisende måte på 48,76 sekunder.

Finale på 400 meter

Polens Natalia Kaczmarek (49.57) og Barbados-sprinteren Sada Williams (49.60) delte sølv og bronse.

1500 meter finale

Briten Josh Kerr sikret seg den første gullmedaljen på topp 1500 meter, og kom i mål på tiden tre minutter og 29,38 sekunder. Toppfavoritt Jakob Ingebritsen fra Norge tok sølv, bare tre hundre sekunder foran landsmannen Narvi Gilji Nordos.

Nina Kennedys vinnersprang

I kvinnenes stavsprang ble gullmedaljer vunnet av Australias Kennedy som oppnådde samme resultat – 4,90 meter – og olympisk mester i amerikansk friidrettsutøver Moon, som også forble ubeseiret i fjorårets verdensmesterskap.

Katie Moons seiersprang

Vilma Murto fra Finland (4,80 meter) tok bronse.

Det har blitt rapportert at Agate Caune, verdensmesterskapets debutant, ble nummer fire på 5000 meter etter å ha gjort et sologjennombrudd i semifinaleløpet og sikret seg deltakelse i finalen planlagt på lørdag.

I motsetning, i trippelhoppet, var ikke Ruta Kate Lasmane blant de 12 beste kvalifiseringskampene, noe som nektet henne en plass i finalen. Lasmane nådde en høyde på 13,87 meter på sitt mest vellykkede hopp og ble nummer 19 totalt i en konkurranse med 36 deltakere.

I onsdagens morgenøkt ble det beste resultatet i spyd for kvinner oppnådd av Līna Mūze-Sirmā, og Anete Kociņa sikret seg også finaleplass med et åttende resultat.

Verdensmesterskapet i den ungarske hovedstaden varer frem til søndag 27. august.