Den norske olje- og gassteknologigiganten «CSUB» velger Litauen-virksomhet

Ifølge Investuok Lithuania-rapporten vurderer selskapet også utvidelsesplaner i Litauen

Det er planlagt at anlegget på territoriet til Klaipėda havn skal produsere glassfiberforingsrør som skal brukes til å dekke rørledningene til oljebrønner i havet. Til dags dato har slike glassfiberskall blitt produsert i Norge.

Ifølge CSUB-sjef Karl Tore Pederson ble selskapet interessert i Litauen etter å ha sett talentfulle litauere i Norge. For over et tiår siden begynte flere litauere å jobbe i selskapets filial i Norge.

«Vi var veldig fornøyde med dem og begynte derfor å samarbeide med litauerne for å tiltrekke oss flere arbeidere fra Litauen. Kvaliteten på arbeidet deres oppmuntret oss til å se nærmere på Litauen. – Vi så at dette er et land som er kulturelt og geografisk nært Norge, sier KTPederson. – I tillegg kan Litauen tilby en havn som ikke fryser til, noe som er veldig viktig for oss da vi frakter all produksjon med skip.

CSUB, en del av Composites Energy Solutions-gruppen, spesialiserer seg på produksjon av olje- og gassutstyr og utvikling av teknologier på dette området. Selskapets kunder inkluderer British Petroleum, Statoil og Frankrikes Total.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *