Til salgs: Oljeplattform med havutsikt


«Oljeplattform til salgs i god stand: 20 rom, panoramautsikt over havet, god plass til helikoptre.»


Bli med i technology.lt-teamet!

Gratis timeplan, inntekt, mange interessante aktiviteter. Ingen erfaring nødvendig, bare entusiasme.

Interessert?
Fyll ut dette skjemaet!
En slik annonse lokker kjøpere til å kjøpe oljeplattformen Huldra i Nordsjøen. Siden oljebrønnen er oppbrukt, ønsker det norske selskapet Statoil å kvitte seg med den enorme oljeriggen. En annonse som minner om eiendomsannonsering dukket opp på selskapets hjemmeside tirsdag.

Statoil innrømmet på spøk at det ikke var plass til å parkere biler på perrongen, skriver nyhetsbyrået AFP. «Hvordan komme dit?» «Ta båt, sving vestover fra Bergen og dra ut på havet», står det i annonsen.

Startprisen på plattformen er 1 NOK (0,45 litas), men den fremtidige eieren må også dekke kostnadene ved å flytte plattformen til et annet sted. Her ligger hovedfangsten: du kan ikke kjøpe en plattform som en kunstig privat sjøøy, da den må demonteres etter avsluttet drift. Og demontering av enorme offshoreplattformer er en skikkelig hodepine for oljeselskaper, spesielt på grunn av miljøregelverket som styrer deres virksomhet.

Huldra, som er relativt ny og har vært i bruk siden 2001, kan være interessant for andre oljeselskaper, selv om Statoil ikke utelukker at den kan brukes til andre formål, ikke nødvendigvis pumping av olje.

del med venner

Auth. Rettigheter: lrt.lt

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *