Norge signerer en avtale på 94 millioner dollar for å øke produksjonen av artilleriammunisjon – EU

Den norske regjeringen sa at de ville gi forsvarsselskapet Nammo 1 milliard kroner (94 millioner dollar) for å øke produksjonen av artilleriammunisjon, rapporterte Reuters, og la merke til at uttalelsen kommer mens lederne av NATOs medlemsland samles til sitt årlige toppmøte i Washington.

I januar kunngjorde Norge at de hadde satt av 1 milliard kroner til Nammo da landet forsøker å øke kapasiteten til forsvarsindustrien.

– Nammo vil investere i en ny produksjonslinje som er i stand til å tidoble produksjonen av de mest avanserte artillerigranatene til forsvarssektoren, sa den norske regjeringen. Selskapet har forpliktet seg til å opprettholde den nye produksjonskapasiteten i minst 15 år.

Norge og dets NATO-allierte jobber for å øke sin produksjon av våpen, ammunisjon og missiler, dels for å forsyne Ukraina, men også for å fylle opp lagrene og kunne motvirke nye trusler .

Norge gir 240 millioner euro til Ukrainas luftvern

Ledere av NATOs 32 medlemsland møtes denne uken for et toppmøte for den transatlantiske sikkerhetsalliansen, med på agendaen hvordan de skal støtte Ukraina i dets krig mot russisk aggresjon.

Nammo er en av Europas ledende ammunisjonsprodusenter, 50 % eid av den norske staten og 50 % av det finske forsvarsselskapet Patria, skriver BTA.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *