«Den russiske flåten vil bli fullstendig ødelagt.» Ett land sa at det ville hjelpe Ukraina med å gjøre nettopp det


Landet vil hjelpe Ukraina med å åpne handelsruter i Svartehavet og styrke forsvarsevnen.

Assosiativt bilde

© BigStuart (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M352_River_Clyde.jpg

Følg oss på Facebook

Alle nyhetene og mer!Den russiske flåten er fullstendig ødelagt. Ett land har erklært at det vil hjelpe Ukraina.


Norge vil begynne å trene ukrainske marinesoldater. Treningen starter til våren.


Dette er rapportert fra Norge Regjeringens nettsted.


Treningen vil vare i omtrent ett år og vil begynne i samarbeid med de allierte i Nederland. I tillegg til opplæring vil Norge donere gummibåter og utstyr til en verdi av 60 millioner. NOK (5,6 millioner USD). Treningen vil være den maritime koalisjonens første svar. Den maritime koalisjonen ledes av Norge med Storbritannia.
«Målet med koalisjonen er å bygge på arbeidet til allierte og partnere for å støtte Ukraina på både kort og lang sikt.» «Nå ønsker Storbritannia, Norge og andre land å hjelpe Ukraina med å bygge varige maritime kapasiteter,» sa nordmannen. Forsvarsminister Björn Arild Gram.


Han la til at Norge bør hjelpe Ukraina med å åpne handelsruter i Svartehavet og styrke forsvarsevnen.


Torsdag 15. februar kunngjorde NATO-kommandoen opprettelsen av et moderne trenings- og treningssenter for militært personell fra Ukrainas væpnede styrker.Det nye prosjektet vil utfylle EU-oppdraget og programmene til noen vestlige land som allerede trener ukrainske soldater. I tillegg til den vanlige opplæringen av militært personell ved NATOs treningssenter, får ukrainske militærledere opplæring i strategi og forsvarsledelse.Målet er å styrke støtten til Ukraina og hjelpe dets væpnede styrker med å oppfylle NATOs standarder. Landene i den nordatlantiske alliansen diskuterer fortsatt finansieringen av prosjektene og andre detaljer. Initiativet skal endelig vedtas på NATO-toppmøtet i Washington i juli i år.
Etter at krigen i Ukraina begynte, begynte mange vestlige land å trene ukrainske soldater i sine militærbaser. Imidlertid har NATO ennå ikke opprettet spesialiserte sentre for dette. Samtidig oppfordret alliansens generalsekretær, Jens Stoltenberg, Vesten til å forberede seg på en flere tiår lang konfrontasjon med Russland og styrke landets militære evner.
Sommeren 2023 signerte G7-landene en erklæring på NATO-toppmøtet som gir Ukraina sikkerhetsgarantier. De lovet blant annet å bidra til å utvikle Ukrainas forsvarsindustri, dele informasjon, overføre moderne våpen, inkludert luftvernsystemer, artilleri, langtrekkende våpen og pansrede kjøretøy, til Kiev og trene de ukrainske væpnede styrkene.

Auth. Rettigheter: MTPC
MTPC

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *