Det blir mer grønt i Ostrava-Porubá. Trær, busker og blomster vil vokse i stedet for skjemmende asfalterte områder Hele MS-regionen | Nyheter

Et prosjekt kalt «grønne asfalterte områder» ble startet i Poruba, som rådhuset fikk penger til fra norske midler. I år skal fjorten gamle ubrukte asfalt- og betonglekeplasser gradvis forvandles til grønne oaser. De fem andre lekeplassene er under oppussing.

Lucie Baránková Vilamová, ordfører for MOB Ostrava-Poruba: «Jeg tror dette er enda et skritt i klimatilpasningen vi har vært gjennom den siste tiden. Dette betyr ikke bare tilbakeføring av vannfunksjoner til gatene i Poruba. Det er derfor jeg tror det vil være en glede for menneskene som bor i disse husene.»

Richard Janáčik, varaordfører i MOB Ostrava-Poruba: Tiltaket, sammen med de norske midlene, er kostbart ved at en betydelig del av investeringen går til riving og deponering av eksisterende arealer.

Rådhuset valgte ut områdene som skal bygges om i samarbeid med lokale innbyggere.

Lucie Baránková Vilamová, ordfører for MOB Ostrava-Poruba: «Et sted var vi ikke helt sikre på om feltet faktisk ble brukt.»

På de fem stedene hvor det er to betongoverflater, reparerer Poruba alltid en av dem utenfor prosjektet og over eget budsjett. Det er to steder på Matěje Kopecky Street og en hver på Božena Němcová-plassen og på Jana Šoupala- og Řéká-gatene.

Over 4500 kvadratmeter med asfalt- og betongarealer skal grønnes, hvorpå det etter hvert skal plantes over hundre nye trær og hundrevis av forskjellige typer blomster.

Martin Mati, leder for grøntvedlikeholdssenteret, Ostrava kommunale skoger: «De er hovedsakelig klassiske bytyper. Det er kastanjer, det er mispel, det er også traner. Dette er veldig attraktive arter.»

Den totale kostnaden for å grønnere områdene vil beløpe seg til 20 millioner kroner. Arbeidet skal være ferdig innen utgangen av dette året.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *