En ny restaurant i Norge både skremmer og tiltrekker

Dette «romobjektet», kjent som «Salmon’s Eye» (et unikt flytende utdannings- og utstillingssenter dedikert til fremtidens akvakultur), er allerede kjent for sin restaurant som gleder ikke bare nysgjerrigheten, men også for besøkende, hvorav noen er også faste kunder.

Strukturen veier mer enn 1200 tonn og er dekket med 9000 stålplater, noe som gir den et noe uhyggelig UFO-lignende utseende. Restauranten har plass til 24 personer, men for de som ikke ønsker å spise her tilbys det også to timers «trening».


Foto: salmoneye.no

Under «ekspedisjonsmiddagen»-kvelden serveres en smaksmeny bestående av ikke mindre enn 18 retter til gjestene. Opplevelsen tar sikte på å vise frem innovative og nyoppdagede ingredienser fra havet og samtidig fremheve viktigheten av bærekraft. Middagen begynner med en kort film om matsvinnet. En plass ved bordet for kvelden koster 285,50 euro.

Men det er ikke bare maten som gjør denne ekstreme restauranten og all dens futuristiske glamour til en unik opplevelse. Iris ligger i Hardangerfjorden ved Rosendal på Vestlandet, og tilbyr spektakulær utsikt over de omkringliggende fjordene, fjellene og isbreene.


Foto: Tobias Lamberg Torjusen

Den isolerte restauranten kommer absolutt nær skrekkhistorien til The Menu, men inntil Ralph Fiennes kommer, bør du overleve. Skaperne av Iris ønsker ikke noe annet enn å fremheve rettenes majestetiske landskap og fantastiske råvarer.

Så hvis du reiser til Norge, kan du trygt besøke denne UFO-restauranten.


Foto: Tobias Lamberg Torjusen

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *