Det er på tide med flere kvinner på UEFA-bordet, sier Norges Klaveness

STOCKHOLM, 7. mars (TASR) – Tiden er inne for at flere kvinner skal være på høyeste fotballnivå og ikke bare i kvinnelandslaget i fotball, president og styrekandidat i Norges Fotballforbund (NFF), Lise Klaveness av UEFA, sa til Reuters.

Den tidligere norske landskampen, 41, sa at hun ikke ønsker å bli utnevnt til toppkomiteen i europeisk fotballs styrende organ, kjent som ExCo, og i stedet ønsker å innovere ved å bli valgt av andre nasjonale forbund.

«Jeg er den første kvinnelige presidenten som stiller for ExCo, noe som er veldig viktig gitt at det er den største sporten for jenter og kvinner i verden, og vi trenger en komité som reflekterer det,» sa hun i et telefonintervju. .

Et medlem av det norske laget som ble nummer fire ved verdensmesterskapet i 2007 i Kina, ble Klaveness toppet 73 ganger for landet sitt og var Norges tekniske direktør før han ble valgt til president i NFF for ett år siden.

Siste oppdateringer

Sjekk ut de to andre historiene

«Herrefotball står mitt hjerte like nært som kvinnefotball. Jeg tror tekniske ferdigheter må være representert i styrene så vel som forretningsferdigheter, underholdningsferdigheter og investeringsferdigheter, men den tekniske siden må være veldig godt representert, og jeg er klar til å gjøre det, sa hun.

Etter å ha steget til toppjobben i sitt lands fotballforbund, ønsker fru Klaveness mer representasjon av kvinner på alle områder.

«Jeg er for et system der du blir valgt på meritter, så grunnen til at jeg snakker om kvinnerepresentasjon er fordi jeg tror det er en veldig viktig ting for strukturene i fotball,» sa hun på spørsmål om hvorfor andre nasjoner bør stemme. for henne.

GOD KUNNSKAP

«Jeg vil være klar til å gjøre en god jobb i ExCo fordi jeg har god kjennskap til spillet – jeg har brukt livet mitt i fotball, både damesiden og herresiden,» sa hun.

«Jeg var den første kvinnen som kommenterte herrefotball i Norge, VM og Premier League, så var jeg den første tekniske direktøren som ledet herrelandslaget og nå den første presidenten.

Arbeidsadvokat Klaveness holdt en brennende tale på FIFA-kongressen i Doha i mars i fjor, og oppfordret delegatene til å ta opp situasjonen til migrantarbeidere og LHBT-personer i forkant av verdensmesterskapet i Qatar. november og desember.

Selv om han sier at fotball har sett fremgang når det gjelder likestilling de siste to tiårene, sa den tidligere midtbanespilleren at det fortsatt er arbeid å gjøre.

«Jeg ser fremgang og det inspirerer meg, men det endrer ikke det faktum at ting på et eller annet nivå går i motsatt retning – for eksempel det økende gapet mellom bonuser utbetalt til menn og kvinner,» erklærte hun.

Valg til UEFAs eksekutivkomité vil finne sted på det styrende organets kongress i begynnelsen av april, og Klaveness håper medlemmene vil være klare til å avgi sin stemme på en kandidat.

«Jeg tror det er på tide og dette er et viktig skritt[…]. Jeg tror at hvis vi vil ha mangfold i bunnen av (fotball)pyramiden, må vi handle på høyeste nivå, sa hun.

Skrevet av: Toby Davis

Våre standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *