Litauerne har med hjelp fra nordmenn utviklet et kunstig intelligens-basert reservasjonssystem for turoperatører | Virksomhet

Ifølge Frogdom-representanter er dette systemet i hovedsak basert på det faktum at kunstig intelligens kan bestemme prisen på en reisepakke i ulike seksjoner, for eksempel: pris under hensyntagen til markedstrender; individuell pris for en person eller en reisegruppe osv. Prisen bestemmes av beslutningsperioden samt enkle justeringer, som inkluderer for eksempel spådommer i ukonvensjonelle situasjoner, alternativer basert på tidligere turer, nettleserhistorikk mv. I tillegg vil systemet kunne tilby kundene tilleggsprodukter eller tjenester ved hjelp av kunstig intelligens.

Prosjektet har som mål å skape et unikt stykke Frogelo reservasjonssystem for turoperatører dynamisk prisregulering ved bruk av kunstig intelligens og svar på behovene til moderne forbrukere på både individ- og gruppenivå. Resultatene av prosjektet inkluderer en økning i markedsandelen til reisebyråer eller reisebyråer samt en positiv innvirkning på resultat og salgsvolum.

Opprettelsen av dette systemet var motivert av forbrukernes økende behov og ønsket om større suksess i reiselivssektoren. Og en av hovedfaktorene for denne suksessen er muligheten til å evaluere prisen på det tilbudte produktet og presentere det for brukeren under hensyntagen til individuelle aspekter, markedstrender og andre kriterier. Hvis prisen er for høy, vil selvfølgelig kunden velge en annen selger av tjenesten eller produktet, og hvis prisen er for lav, lider lønnsomheten.

Siden prisen i reiselivssammenheng påvirkes av mange faktorer (sesong, antall besøkte objekter, populariteten til destinasjonslandet osv.), er prisbeslutninger komplekse. Når du bestemmer prisen på en pakkereise, evalueres en rekke data som påvirker brukerens beslutning reise Pakken er attraktiv for ham på akkurat det tidspunktet reisen er planlagt og kjøpsbeslutningen er tatt. For å gjøre dette kvalitativt samles og behandles mye data og ulike markedsfaktorer vurderes. I denne sammenheng er kunstig intelligens et unikt og ekstremt effektivt verktøy for å lykkes med å svare på prisutfordringene i reiselivsnæringen.

Prognoser tyder på at etterspørselen vil overstige tilbudet av konkurrentenes produkter på grunn av produktets unike og innovasjon. Dette er en mulighet for Frogdom UAB, sammen med partnere fra Norge, til å lage et internasjonalt nivåsystem i Litauen.

I tillegg til partnere fra Norge, International Development Norway AS, gjennomføres prosjektet også med en av partnerne i Litauen – UAB “Kauno GRŪDA”. Sistnevnte bidrar til vitenskapelig forskning og eksperimentell utvikling av prosjektet. Prosjektet er delvis finansiert av det norske finansieringsmekanismeprogrammet “Business Development, Innovation and SMBs” innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Ytterligere informasjon om MITA-prosjektet finner du her Herog gjennom den norske finansmekanismen Her.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *