Det norske selskapet Equinor er interessert i det amerikanske CCS-prosjektet Bayou Bend

Det norske olje- og gasselskapet Equinor kunngjorde mandag at det har kjøpt 25 % eierandel i Bayou Bend CCS LLC, et amerikansk fangst- og lagringsprosjekt for karbondioksid (CO2) langs Gulfkysten i sørøst i Texas.

Oppkjøpet bidrar til Equinors mål om å utvikle 15-30 millioner netto tonn CO2-transport og lagringskapasitet innen 2035. Selskapet utvikler allerede flere CO2-lagringsprosjekter i Europa, inkludert Norge og Storbritannia.

«Kommersielle CCS-løsninger er kritiske for industrier som sliter med å falle utenfor klimamålene sine samtidig som aktiviteten opprettholdes,» sa Equinor i en uttalelse.

Chevrons Bayou Bend-prosjekt inkluderer både land- og offshoreområder som kan lagre CO2 under jorden fra industrielle utslipp som sement-, stål- eller kjemiske produsenter, la selskapet til.

Equinor kjøpte sin 25% eierandel ved å kjøpe Texas Carbon 1 LLC, et datterselskap av Carbonvert, uten å avsløre verdien av avtalen.

Chevron har 50 % eierandel i prosjektet, mens Talos Energy Inc. har de resterende 25 %. (Rapportering av Nerijus Adomaitis; Redigering av Susan Fenton)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *