Haalands mål var ikke nok, skottene vant kvalifiseringen for tredje gang – CT Sport – Tsjekkisk TV

Nordmennene var mer aktive fra start i Oslo, men klarte ikke å overvinne det solide skotske forsvaret lenge. Etter en times spill dro Porteous Haaland ned i 16-meteren og 22 år gamle Gunner omsatte straffen.

Haaland, som scoret 52 konkurransemål for Manchester City forrige sesong og hjalp dem med å vinne trippelen, scoret etter fem strake kamper. Hans 22. landslagsmål var imidlertid ikke nok til at nordmennene scoret.

Kort tid etter at Haaland ble byttet ut, utlignet Dykes i det 87. minutt og den tilreisende spissen satte opp seiersmålet for innbytter McLean på bare to minutter.

De skotske fotballspillerne bygde på seirene over Kypros (3-0) og Spania (2-0) og gjorde fremgang. Norge er nummer fire i gruppen med kun ett poeng.

Albanerne var nærme et mål i Tirana i første omgang, men Cikalleshi traff stolpen. Lagkameraten hans Asani åpnet scoringen i det 52. minutt med et godt plassert skudd.

Bajrami ga ekstra sikkerhet med nok et skudd fra lang hold i det 76. minutt. Etter uavgjort 1-1 med Færøyene og 0-0 med Tsjekkia, gikk Moldova tomhendt for første gang i kvalifiseringen.

Bernardo Silva satte de portugisiske favorittene foran i Lisboa rett før pause og etter pause slo en annen offensiv midtbanespiller, Bruno Fernandes, til to ganger etter pause. Hjemmestjernekaptein Cristiano Ronaldo scoret ikke i sin 199. landskamp.

Slovakia vant 2-1 på Island, opprettholdt sin uovervinnelighet i kvalifiseringen og ligger to poeng bak suverene Portugal på andreplass.

Hjemmelaget Finnbogason svarte på Kucks mål i første omgang med en omsatt straffe, men innbytter Suslov avgjorde i det 70. minutt.

Østerrike spilte uavgjort 1-1 i Belgia for å forbli toppen av gruppe F. Gjestene tok ledelsen i Brussel i det 22. minutt gjennom et selvmål fra Mangala.

Etter en times spill utlignet Gunner Lukaku med et skudd fra kanten av sekstenmeteren. Belgias toppscorer og kaptein gjennom tidene økte til 73 internasjonale mål i fravær av den skadde midtbanespilleren De Bruyne.

Før treningen mot Tsjekkia tirsdag spilte Montenegro uavgjort 0-0 med Ungarn i Podgorica. I den ufullstendige tabellen for kvalifiseringsgruppe G forble hjemmelaget på tredjeplass, ett poeng bak motstanderen. Ungarerne spilte imidlertid en duell mindre.