Det tsjekkisk-norske CoHouses-prosjektet introduserer seg selv – Divadelní noviny

Teateravis > nyhetsutveksling

Målet med tsjekkisk-norsk samarbeid mellom kulturinstitusjoner Alta Studios, Bærum Kulturhus Og Black Box teater er å skape et miljø for kreativitet og å aktivt støtte uavhengig samtidskunst. Disse kulturhusene har for tredje år gjennomført en rekke fellesaktiviteter innen opplæring av kunstnere og kulturarbeidere. Prosjektet inkluderer også samproduksjoner av nye tsjekkiske forestillinger og presentasjon av verkene til islandske og norske kunstnere i Praha.

Báry Sigfúsdóttir duett med Orfee Schuijt Fabulation. Studio Alta fotoarkiv

I månedsskiftet august og september i Praha Studio Alta vil inneholde to forestillinger av en islandsk artist Báry Sigfúsdóttir. 31. august vil presentere sin siste forestilling Fabulasjonsom ble til i samarbeid med en koreograf Orfeus Schuijt (Frankrike/Norge). Produksjonen forteller historier gjennom kroppen, balanserer mellom utseende og virkelighet, stiller spørsmål ved tingenes materialitet og baserer seg på minimalistiske bevegelser.

Dagen etter, 1. septemberdet blir en utendørsforestilling tidevann, som vil finne sted ikke langt fra Studio Alta ved lekeplassen i Thomayers frukthager. duett Báry Sigfúsdóttir og en norsk komponist og trompetist Eivind Lønning kombinerer musikk og dans til et sjangeroverskridende ensemble basert på improvisasjon. Målet hans er å aktivere publikums følsomhet og mottakelighet – ferdigheter som folk mister i den raskt bevegelige verden.

Jiří Šimek og Peter Šavel ser etter en følelsesmessig moden mann for Whoman-produksjonen. Alta Fotoarkiv

I tillegg til de norske artistene vil også tsjekkiske artister opptre Jiří Simek Og Peter Shavelhvem i produksjon Hvem De leter etter en følelsesmessig moden mann som kan omfavne alle sider av personligheten deres. Repetisjoner av produksjonen, som også ble til som en del av prosjektet CoHousesvil finne sted 15. Og 16 september I Studio Alta, mens 15. september vises programmet på en foreldrevennlig måte fra kl. Denne tilnærmingen samler en gruppe mennesker som ønsker å lede et aktivt kulturelt og sosialt liv også i foreldreperioden, og tilbyr derfor et program med mulighet for barnevakt og til mer tilgjengelige tider.

CoHouses-prosjektet kulminerer 24. september, også for det profesjonelle publikum, når det innkalles til et moderert møte med kunstnere og representanter for tsjekkiske og europeiske kulturinstitusjoner Artister og spillesteder. Målet er å skape et miljø der behovene og forventningene til kunstnere fra kulturhus og omvendt kan deles.

Turneringen september/oktober er også viet norske kunstneres kunstneriske residenser Magnus Myhr Og Ludwig Daeussom skal utvikle sine nye prosjekter i Tsjekkia. Magnus Myhr Den 24. september, i løpet av de siste dagene av oppholdet, vil han presentere sitt arbeid på gang i Studio Alta.

///

Bára Sigfúsdóttir

Bára Sigfúsdóttir. Fotonettsted BS /Her/

Islandsk koreograf og danser. Det representerer en unik måte å utforske og komponere bevegelsesmateriale som er veltalende, konsist og musikalsk. Han lager visuelle og gjennomtenkte verk der individets posisjon i forhold til samfunn og natur er et tilbakevendende motiv. Han legger særlig vekt på detaljene og nyansene i kroppen. Han bor i Norge og viser jevnlig sine forestillinger på nasjonale og internasjonale scener.

duett Báry Sigfúsdóttir og en norsk komponist og trompetist Eivind Lønning kombinerer musikk og dans til en sjangeroverskridende helhet. Alta Fotoarkiv

Fra anmeldelsene tidevann

Det er ikke dans eller musikk. Det er bevegelse, lyd, pust. – Roos Vlogman, 2017

Det som er forfriskende med Tide er dets fokus, klarhet, saklighet og utholdenhet, som sammen kan roe seerens sinn og pust og fokusere oppmerksomheten. […] Han kan håndtere virkeligheten og oppnå det høyeste. […] En transformasjonshandling der det hverdagslige blir magisk, det abstrakte blir konkret, det stiliserte blir unektelig, det detaljerte blir praktisk, og det gamle blir nytt. – Pavel Heidler, 2019

Orfeus Schuijt

Orfee Schuijt i produksjonstraileren Utøvelsen av kjærlighet. Fotonettsted Orfee Schuijt

Fransk danser og koreograf har jobbet i Oslo siden 2012. Hun studerte ved Academie voor Theatre en Dans i Amsterdam og ved Stockholms kunstuniversitet. Arbeidene hennes kombinerer skriving, tegning, koreografi, video og skulptur. Hun er interessert i å leke med perspektiver og møte levende organismer, organiske og sensuelle, ikke-menneskelige og livløse. Hun danset i verk av Eivinda Seljeseth, Yukiko Shinozaki, Heine Avdal og Francesca Scavetta og samarbeidet med den norske singer-songwriteren Jenny Hval deltatt på en rekke performancekonserter relatert til albumene hennes og turnert internasjonalt med gruppen hennes.

Eivind Lønning

Eivind Lønning. Foto Hreinn Gudlaugsson

Norsk jazzkomponist og musiker (født 1983). Han er en av de mest fremtredende og aktive musikerne i den nordiske musikkscenen. Hans komposisjonsmateriale for trompet byr på klare strukturer med strenge rammer som improvisasjon er mulig innenfor. Han bruker avanserte trompetspillteknikker som han har vunnet flere priser for.

///

Ytterligere informasjon om CoHouses-prosjektet: https://www.altart.cz/cohouses

/Prosjekt Samarbeid mellom kulturhus: Studio ALTA, Black Box Teater, Bærum Kulturhus er støttet av de økonomiske mekanismene til EØS og Norge 2014-2021./

/Han forberedte seg på i-DN ved hjelp av pressemeldingen og andre kilder gulv/

Legg til en kommentar

(Husk å fylle ut elementene merket med en stjerne.)

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *