Disney+: prisøkninger, reklame og jakten på kontodeling

Disney øker prisene for strømmetjenesten sin og setter i gang en jakt på delte kontoer. Det annonsestøttede abonnementstilbudet starter 1. november i Frankrike, samt i Storbritannia, Tyskland, Sveits, Italia, Spania, Norge, Sverige og Danmark. Det gjelder Europa, men det nordamerikanske kontinentet vil heller ikke bli spart.

Et bilde iGenerasjon

Da den ble lansert i Frankrike i april 2020, belastet Disney+ €6,99 per måned (€69,99 per år) for tilgang til den splitter nye tjenesten. I dag har katalogen utvidet seg og formelen selges for €8,99 per måned (eller €89,90 per år) for 4 skjermer, med mulighet for å laste ned både 4K HDR og Dolby Atmos avhengig av programmene.

Tilbudet vil bli mer omfattende i vinter, og prisene vil utgjøre en stor forskjell mellom mye billigere, men med annonsering, og mye dyrere, med alle alternativer.

Kommersielle pauser

Fra én formel vil Disney+ øke til tre: Standard med annonser, Standard uten annonser, og den nye kvalifiseringen Premium, som er dagens tilbud, men er dyrere. Prisene vil være €5,99; €8,99 (eller €89,90 per år) og €11,99 (eller €119,90 per år).

Abonnenten vil ha rett til 1080p for de to første nivåene og 4K HDR for det tredje. De to standardplanene tilbyr bruk av to skjermer samtidig, men ingen nedlastinger, mens premiumplanen tilbyr opptil 4 skjermer og nedlastinger.

Til slutt er de to grunnleggende tilbudene i 5.1 Stereo versus Dolby Atmos for Premium. Ellers er tilgangen til katalogen strengt tatt identisk (Netflix-annonseringsplanen inkluderer ikke 100 % av katalogen som tilbys av betalingskontoen).

Maleriet: Disney

For nåværende abonnenter vil den automatiske endringen til en dyrere pakke skje gradvis fra 6. desember. Hvem som helst kan bytte til en billigere eller annonsert formel hvis det passer dem.

Vær oppmerksom på at annonser bare vises på voksenprofiler. De som er laget for barn – med en modifisert og redusert katalog – er fratatt.

Aksjefritt abonnement

Når presentasjon av sine kvartalsresultater I går ønsket Bob Iger, sjefen for Disney, å være trygg på gruppens evne til å oppnå denne økningen uten for mye skade på abonnentbasen:

Vi hevet prisene allerede i 2022. Og vi så ingen betydelige tap av abonnenter, noe som var gledelig.

Disney kunngjorde at de tapte 512 millioner dollar i strømmevirksomheten. Det var det dobbelte av det for et år siden, men i mellomtiden har underholdningsgruppen sagt opp 7000 personer (3 % av arbeidsstyrken) og gjort innsparinger på toppen av det.

I USA og Canada har Disney+ 46 millioner abonnenter, en nedgang på 300 000 fra forrige kvartal. Mens tjenesten har 59,7 millioner brukere internasjonalt, tiltrakk den seg 1,1 millioner mer enn for tre måneder siden. Det er totalt 105,7 millioner abonnenter og 146 millioner inkludert datterselskapet Hotstar. Dette er den indiske versjonen av Disney+. Det har sett betydelig avgang det siste året (18 millioner abonnenter har sluttet siden september i fjor) etter tapet av kringkastingsrettigheter til det nasjonale cricketmesterskapet.

Under samme presentasjon uttalte Bob Iger at han ønsket å starte en jakt på delte kontoer, slik Netflix hadde gjort før ham. Disney+ vilkårene for bruk vil bli justert på slutten av året for å stramme skruene og » taktikk for inntektsgenerering » skal implementeres i 2024.

Selv om han ikke ga et tall, gjorde Bob Iger det understreker at fenomenet med kontodeling var » betydelige » og at selskapet hans var teknisk utstyrt for å overvåke tilgangen til kontoen. Denne problemstillingen vil være en av konsernets prioriteringer i 2024 med mål om å bidra til vekst i aktiviteten.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *