ECHO BUNDESLIGY: Tuchel trekker seg, Alonso er hovedfavoritten. Og positive nyheter for Jurassic

«Leverkusen hadde mye trøbbel, men tre poeng (2:1) er mindre viktig i finalen. Mainz-keeper Robin Zentner, som er ansvarlig for begge målene, hjalp dem mest. Det ble raskt 1-1, men Leverkusen viste styrke og klarte i likhet med Bayern tidligere år å snu en vanskelig kamp til deres fordel.

Det bringer oss til Bayern, som har tapt tre ganger på rad. Det er ikke helt normalt, og vi har visst siden forrige uke at Thomas Tuchel trekker seg etter sesongen. Heldigvis er Harry Kane med i troppen. Etter nederlaget i Bochum kom han under kritikk, men mot Leipzig (2-1) scoret han to ganger igjen og det var kun takket være ham at Tuchels lag sikret de viktige trepoengene. Han har allerede scoret totalt 27 mål og ingen kan være sinte på ham. Bayern har hatt problemer med balansen mellom forsvar og angrep siden forrige sesong. Det var ikke vanlig for dem å slippe inn så mange mål som det fjerde eller femte laget på tabellen, for øyeblikket er det 26.

Forsvaret fungerer dårlig. Jeg sier ikke at skylden utelukkende ligger hos forsvarerne, totalt sett ligger de betydelig bak Leverkusen med tanke på hvordan laget fungerer bakerst. De la punkter der de helt klart burde vært. Jeg tror ikke lenger de kan ta igjen åttepoengsunderskuddet på toppen.

Beslutningen om å avslutte Tuchel med et slikt fremskritt er merkelig, for meg er det et diplomatisk skritt av klubben. Tuchel selv sa at det var en merkelig følelse å vite at han ikke ville være i stand til å fortsette fra sommeren og utover. Jeg er veldig spent på Bayern i denne situasjonen. Årets kamp venter ham i andre etappe av Champions League mot Lazio. De tapte sin første kamp 0-1 på bortebane, og hvis de fortsatt vil gå for et trofé så er det Champions League. For meg er Bundesliga et avsluttet kapittel med tanke på Leverkusens form. Dersom de i tillegg går glipp av sjansen til å vinne Champions League, blir det veldig interessant å se stemningen i hele klubben. Det er fortsatt for tidlig å ta en vurdering.

Logisk nok er det allerede tatt en beslutning om hvem som skal erstatte Tuchel. Navnet Xabi Alonso resonerer mest med ham. Det ville vært et stort ønske for Bayern. Da han avsluttet sin spillerkarriere, tilbød Karl-Heinz Rummenigge ham stillingen som sportsdirektør. Alonso ønsket å trene, men i klubben var han en av favorittene og menneskene han respekterte. Han har selvsagt en stor sesong i Leverkusen og det er ikke utelukket at han fortsetter der. Jürgen Klopp havner også i Liverpool, hvor også Alonso har sterke bånd.

Fra et tsjekkisk perspektiv var den mest interessante kampen mellom Dortmund og Hoffenheim. Positivt spesielt for David Jurásek. I starten av andre omgang erstattet han den skadde Skov. Hoffenheim tapte 2-1 på dette tidspunktet, og med en seiersrekke på åtte kamper bak seg var det få som trodde på en snuoperasjon. Du ser hvordan fotball er. Dortmund har bekreftet sin ustabilitet til en viss grad.

Jurásek dukket opp og som sagt, for at lånet skal gi mening, må han spille. Nå har han bidratt til snuoperasjonen og jeg tror han starter på nytt i neste runde. Det er ingen grunn til å snakke om Pavlov Kadeřábek, han er en vanlig spiller med jevne prestasjoner.

Det er viktig å huske at i forrige uke sa den siste mulige utenlandske investoren som ville øse milliarder inn i tysk profffotball de kommende sesongene opp. Det er bra for fans og uavhengige observatører at de massive protestene stopper. Spillene var uforutsigbare, følelsene roet seg litt. Vi kan selvfølgelig ikke se bort fra den økonomiske siden, noen klubber ville definitivt vært glade for en endring og noen ekstra millioner, selv om de ikke åpent innrømmer det. Det viser bare hvor sterk fanbasen er og hvilken innflytelse den har i Tyskland. Alle på fotballbanen visste at det var umulig å fortsette med stilen med protester og spillforsinkelser i flere titalls minutter.

Til slutt må jeg berømme Heidenheim igjen. Jeg kan fortsatt ikke tro at de faktisk kan leke med noen. Du er en fryktelig uleselig motstander. De møter Bayern om noen uker, og jeg ville definitivt ikke satset på resultatet her. Ingen trodde på Heidenheim, ikke engang jeg, nå har de 28 poeng, en komfortabel ledelse i sluttspillet og er kule. Hatten av, egentlig.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *