Verdens helseforsamling 74

Verdens helseforsamling (WHA74) avsluttet 31. mai, etter å ha vedtatt mer enn 30 resolusjoner og vedtak. Beredskap for globale helsekriser og behovet for et sterkere rammeverk for å forberede seg på og svare på fremtidige helsekriser var sentrale spørsmål. Norge er oppmuntret av disse første skritt mot konkrete forpliktelser om bedre beredskap for og respons på globale helsekriser.

Norge hilser medlemslandenes beslutning velkommen om å samles på nytt i november 2021 til en spesiell sesjon i Verdens helseforsamling for å vurdere å utvikle en WHO-mekanisme (konvensjon, avtale eller annet internasjonalt instrument) for pandemiberedskap og -respons. Anbefalingene fra de ulike revisjonskomiteene om helseberedskap og -respons var veldig klare: det er behov for hastetiltak.

For å være bedre forberedt på å forebygge og reagere på nye utbrudd av nye patogener, støtter Norge fortsatt undersøkelser av opprinnelsen til SARS-CoV-2. Norge etterlyser en tidsriktig, transparent, evidensbasert og ekspertledet fase to-studie, inkludert i Folkerepublikken Kina, i tråd med oppdraget til den WHO-organiserte globale studien om opprinnelsen til SARS-CoV-2 . .

For Norge er det av største betydning å sikre WHOs rolle som styrende og koordinerende myndighet i helsekrise. Norge etterlyser en WHO med mer forutsigbar og bærekraftig finansiering, som vil bidra til å forbedre planlegging og gjennomføring. Uansett hva medlemslandene bestemmer HVEM skal gjøre, må vi være forberedt på å finansiere det.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *