Elektronisk «tatovering» overvåker hjertehelsen 24/7

Klistremerket fungerer i dobbel modus, det kan forhindre 80% av hjerte- og karsykdommer

Et nytt medisinsk utstyr som ligner en elektronisk tatovering kan vise seg å være et vendepunkt og redusere hjerte- og karsykdommer med 80 %. Og de utgjør den ledende dødsårsaken i verden.

Den ultratynne elektroniske tatoveringen, som festes til brystet og tillater pulsmåling 24 timer i døgnet via en mobilapp, ble laget av et team fra University of Texas i Austin.
Enheten har to sensorer som samler inn signaler som kan varsle leger om utbruddet av hjerte- og karsykdommer.

Den nye enheten er trådløs og data kan overvåkes via en mobilapp. Spesialister har til nå ikke hatt mulighet til langtidsovervåking av pasientenes tilstand utenfor klinikker. På den annen side, selv om pasienter regelmessig oppsøker en kardiolog, er det ingen garanti for at en spesialist med en enkelt undersøkelse vil være i stand til å «fange» alle signalene som tyder på fremtidig sykdom.

E-tatoveringen veier 2,5 gram,

og miniatyrbatteriet på størrelse med negler fungerer i opptil 40 timer, og deretter kan det enkelt skiftes ut av pasienten.
Den nye dingsen gjør to parallelle målinger samtidig: den mottar elektrokardiologiske signaler og overvåker den mekaniske hjerterytmen for å gi et fullstendig bilde av hjerteaktiviteten.

Den elektroniske tatoveringen har allerede bestått sin første test på fem personer. Nå kommer den mer komplekse fasen av kliniske studier, som skal teste om den også vil gi nøyaktige data om pasienter med sykdommer overvåket på sykehus.

Forskere er sikre på suksess, for til nå har ingen enhet kontinuerlig gitt så bredspektret overvåking av det kardiovaskulære systemet. Elektronisk tatovering lar kardiologer være proaktive og gripe inn før alvorlige hjertekomplikasjoner oppstår, bemerker Austin-forskerne. «Hvis vi har kontinuerlig mobil overvåking, vil vi kunne diagnostisere sykdommen på et tidlig stadium og foreskrive behandling,» forklarer universitetet. .

Deres argumenter er at omfattende ambulatorisk overvåking er utfordrende fordi konvensjonelle elektroniske enheter er klumpete og tunge og bruker for mye strøm for langtidsmålinger. Den elektroniske tatoveringen er ganske enkelt et klistremerke som fungerer i dobbel modus: den overvåker signaler ved elektrokardiografi og den mekaniske hjerterytmen ved seismokardiografi.

Den unike perifere synkroniseringsstrategien mellom de to sensorene tillater

måling av systoliske tidsintervaller med høy presisjon

og med det lave energiforbruket er det mulig å ha kontinuerlig ambulant overvåking 24 timer i døgnet.

Ifølge dem fanger enhetene så langt bare elektriske signaler knyttet til hjertet, uten å gi informasjon om dets mekanikk og tilhørende prosesser.

Inntil nå ble mekanisk aktivitet overvåket av enheter som rapporterte volumet av blod som ble pumpet, ulike hendelser knyttet til bevegelsen av blodstrømmen, og så videre. De gir nøyaktige resultater hovedsakelig hos friske mennesker med lav kroppsmasseindeks. Det er imidlertid vanskelig å gi korrekte data når det gjelder pasienter med uttalte hjertesykdommer og høy kroppsmasseindeks. Deretter skal elektroder plasseres over hele brystet. Det brukes høyt trent personale som vet hvordan de skal plasseres for nøyaktighet og hvordan de skal navigere i resultatene.

Derimot vil en elektronisk tatovering overvåke selv de mest subtile vibrasjonene som produseres av hjertet.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *