En mislykket retur til Europa. Bohemians tapte 3-0 i Norge

Fotballspillerne i Bohemians 1905 tapte i åpningskampen i 2. innledende runde av European Conference League på den norske Bodö/Glimt-banen med 0:3. Hjemmefavorittene avgjorde ved omgangen da Albert Grönbaek og Amahl Pellegrino scoret og innbytter Runar Espejord satte sluttresultatet på spilleplanen. Takket være fjerdeplassen forrige sesong gjorde Praha-laget sin første europeiske opptreden siden 1987.

Omkampen er berammet til en uke. I følge en avtale med Sparta skal «Klokani» spille den i Letná. Ifølge Union of European Football Associations (UEFA) er ikke Bohemians Stadium i Ďolíček egnet for å arrangere europeiske kamper. Vinneren av dobbeltkampen vil spille mot Kalmar fra Sverige eller Pjunik Yerevan i 3. innledende runde. For taperen ender årets prestasjon i cupene.

«Resultatet er grusomt, men motstanderne var det bedre laget gjennom hele kampen, de var sterkere med ballen. Det som plager meg mest er første omgang, da vi paradoksalt nok forsvarte oss ganske bra, men vi var enten upresise eller sjenerte.» «Våre handlinger med ballen. Jeg vil si at vekten av spillet traff oss mer enn vi forventet,» sa Bohemians trener Jaroslav Veselý til ČT Sport.

Mens Bohemians først startet den nye ligasesongen lørdag med 1-0-seier i Pardubice, er Bodö/Glimt midt på året da den norske toppkonkurransen arrangeres i vår-høst-systemet. Trener Knutsens menn har tapt bare én runde på 16, leder den ufullstendige tabellen med ni poeng og sikter mot en tredje tittel etter triumfer i 2020 og 2021.

Den tsjekkiske U19-representanten Kubr, som også har belgisk statsborgerskap, satt på hjemmebenken gjennom hele kampen. I kampen, spilt på kunstgress, satte de norske serielederne Bohemians under press fra start, men skapte ikke en klar sjanse på lenge. Tvert imot, etter en halvtimes spill slapp Matoušek og løp mot mål alene, men stopper Björtuft avverget ham fra ideell posisjon og skuddet gikk utenfor mål.

I det 41. minutt blokkerte keeper Reichl skuddet til Grönbaek og Sörli headet utenfor tverrliggeren. På slutten av det foreløpige programmet vant imidlertid hjemmelaget. Fet forlenget Wembangomas pasning, og Grönbaek, som kom tilbake fra stolpen, renset for andre gang.

Den danske midtbanespilleren kom ikke til Reichl etter et sideskudd kort tid etter pause. Men Bodö/Glimt økte ledelsen i det 50. minutt. Sörli krysset inn i 16-meteren og Pellegrinos forsøk ble avverget i nettet av stopper Křapka.

Matoušek kunne ha forkortet ballen, men den havnet utenfor de tre stolpene bak mål. Etter nesten en times spill traff Hála stanga. «Det er synd at skuddet mitt ikke landet der. Jeg tror det ville gitt oss litt mer energi. Det kunne vært mer interessant, sa Hála. Innbytter Kovařík hadde en klar sjanse et øyeblikk senere takket være Köstls gjennomgang gjennom flere spillere, men skuddet hans fra bakken ble blokkert av Haikin.

I det 81. minutt møtte innbytter Saltnes Reichl og Sörli traff tverrliggeren. I det første minuttet av ordinær tid fikk hjemmelaget sitt tredje skudd etter at to spillere kom fra benken. Saltnes utløste en kjapp kontring med en pasning til Espejord, som beseiret keeper og utlignet etter fem minutter på banen.

Bodö/Glimt, som starter i cupen for fjerde gang på rad, fant ingen vinner på hjemmebane i sin trettende konkurransekamp på rad. «Kenguruene» har ikke vunnet borte i cupen for åttende gang på rad og har tapt sine seks siste kamper der.

«Da det sto 2-0, var det spillbart. Nå blir det virkelig vanskelig. Vi må lære av denne kampen, prestere bedre og prøve å score minst ett mål og legge til poeng til koeffisienten,» sa Veselý.

Åpningskamp i 2. innledende runde av European Conference League:

Bodö/Glimt – Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

Mål: 44 Gronbaek, 50 Pellegrino, 90 +1 Espejord. Dommer: Kardesler – Ögel, Tugral (alle Tur.). ŽK: Moe, Berg – Hrubý, Beran.

Bodö/Glimt: Haikin – Wembangomo (70. Sjövold), Moe (60. Lode), Björtuft, Björkan – Fet (70. Saltnes), Berg, Grönbaek (85. Konradsen) – Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino . Trener: Knutsen.

Böhmen: Reichl – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Hála (83. Necid), Jindřišek, Hrubý (56. Beran), Dostál (56. Kovařík) – Prekop (46. Puskáč), Matoušek (68. Kozák). Trener: Glad.