Nordmannen klatret de 14 åtte tusen på rekordtid

Norske Kristin Harila har blitt den raskeste personen til å klatre de 14 åtte tusen i verden. I går kveld nådde hun toppen av K2 (8 611 meter) og kronet dermed de høyeste toppene på planeten på litt over tre måneder, noe som er rekorden, og forbedret Nirmal Purjas forrige bragd, mer kjent som Nimsday, som gjorde det for seks måneder og en uke i 2019.

Selvfølgelig, fra et rent rekordstandpunkt, bør Harilas prestasjon støttes av Guinness.

Hun gjorde det sammen med Tenjen Lama Sherpa fra Nepal.

K2 er den nest høyeste toppen i verden etter Everest, og i går satte også bulgareren Silvia Azdreeva, i en ekspedisjon ledet av Nimes, et angrep.

Lama Sherpa og Harila begynte reisen til rekorden i april da de klatret opp Shishapangma, og gikk deretter gjennom Kanchedzong, Lhotse, Makalu, Cho Oyu, Dhaulagiri, Manaslu og Annapurna for å fortsette gjennom Nanga Parbat, Gasherbrum I, Gasherbrum II og Broad Peak.

Den nøyaktige tiden det tok dem å gjøre dette var nøyaktig 92 dager, sier han. retning.

I tillegg ble en av sherpaene, Nima Rinjin Sherpa, den yngste klatrer som nådde K2 i en alder av 17.

De eneste bulgarerne som kom i nærheten av kronen var Boyan Petrov og Atanas Skatov, som klatret 10 av totalt 14 åtte tusen. Petrov forsvant mens han prøvde å nå Shishapangma (8027 meter) i 2018, og Skatov døde i 2021 i et mislykket forsøk på å bestige K2.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *