En norsk parlamentsmedlem ble tatt i å stjele et par solbriller. Han ble fanget på kamera

Leaf Server Verdensgjengen la ut en video fra et industrikamera som fanget alt. Opptaket viser hvordan den 41 år gamle politikeren, i følge med kjæresten, først prøver brillene foran et speil og deretter legger dem på bagasjen i bagasjevogna. De to går så rundt i butikken en stund og Moxnes legger brillene i brystlommen med glidelås.

Men den vakthavende detektiven så allerede på alt, stoppet den uærlige kunden foran butikken og ba ham returnere de ubetalte varene. Butikken rapporterte alt til myndighetene og politikeren måtte betale en bot på 3000 NOK (6000 CZK).

Den ene unnskyldningen etter den andre

Selve tyveriet hadde kanskje ikke opprørt den norske offentligheten så mye hvis ikke MP hadde gitt offentligheten den ene unnskyldningen etter den andre etter hvert som han gradvis avslørte detaljene, bare for å bagatellisere handlingen.

Først hevdet han at han ved et uhell hadde lagt brillene i lommen. Men det kom da frem at han tok dem ut for å fjerne prislappen før han forlot butikken og la deretter brillene i håndbagasjen.

Da etterforskerne senere konfronterte ham med dette faktum, ba han om unnskyldning og sa at han hadde fått panikk. Han sa at han var for flau til å gå tilbake til butikken og levere tilbake brillene. «Jeg var redd for en skandale og for å skade partiet mitt,» hevdet Moxnes.

«Han har full tillit»

Men rekken av unnskyldninger sluttet ikke der. Det kom senere frem at da Moxnes ble oppsøkt av detektiven etter å ha forlatt butikken, oppførte han seg som om han ikke visste noe og viste ingen skyld- eller skamfølelser.

I mellomtiden feide en bølge av solbrillevitser over Norge. Da Moxnes forklarte sin oppførsel på en kort improvisert konferanse på gata og demonstrativt gikk med på publisering av industrikameraopptakene, ropte en forbipasserende: «Jeg har mistet solbrillene mine».

Uventet motsto partiet hans sjefens overtredelse. Ledelsen diskuterte saken på et ekstraordinært møte, som Moxnes angivelig ikke deltok på grunnet sykdom. En talskvinne for partiet kunngjorde til slutt at formannen fortsatte å nyte hennes «fulle tillit».

En ung mann brøt seg inn i et konditori for å kjøpe kaker. Han ryddet opp før han dro

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *