Holland Norway Lines drar selskaper ned i avgrunnen: utplasseringen av skipspersonell er nå også i store vanskeligheter

Nedgangen til Holland Norway Lines skaper vanskeligheter for andre selskaper i nord. Senderselskapet Global Crewmanagement i Groningen er på randen av konkurs.

Selskaper som hadde åpen konto hos konkursrammede Holland Norway Lines er i trøbbel. Global Crewmanagement ble torsdag innvilget betalingsstans.

Administrator Pieter Lettinga sa mandag at han en dag ville begjære Global Crew konkurs. Det Groningen-baserte selskapet fungerer som et rekrutteringsbyrå for skip over hele verden. Ifølge Lettinga hadde Global lån fra HNL på seks til syv tusen euro.

Regningen er uutholdelig

Den utestående fakturaen er uutholdelig for selskapet, sier Lettinga. «Vi vil derfor be retten om å gjøre betalingsstansen om til insolvens.»

Konkursen berører 350 globale ansatte. Lettinga: «Dette er mennesker av forskjellige nasjonaliteter som for tiden reiser på skip over hele verden.»

HNL-overtakelseskandidater kontakter oss fortsatt

Daniel Schildknecht, på vegne av Hans Silvius, insolvensbestyrer i Holland Norway Lines, sier at det nå har vært flere diskusjoner med parter som ønsker å overta HNL. «Vi har hatt diskusjoner og fortsetter å ha diskusjoner.» Schildknecht legger til at partier fortsetter å stå frem som overtakelseskandidater.

Via Global jobbet 175 personer på MS Romantika, som HNL seilte med mellom Eemshaven og senere Emden til Kristiansand i Norge. Disse personene jobbet hovedsakelig i serveringsbransjen og i butikker om bord på fergen.

Lettinga forstår at Global ikke er det eneste selskapet som har havnet i problemer på grunn av Holland Norway Lines bortgang. Selskaper som leverte varer og tjenester til HNL er også berørt av konkursen.

For å fortsette, kreves omfattende kirurgi

Gertjan Pathuis bekrefter dette. «MS Romantika har kjøpt ganske mye i Nord-Nederland.» Pathuis er ansatt i en gruppe selskaper i Delfzijl, som blant annet har utført vedlikehold av skipet. «Vi har et betydelig krav utestående mot HNL.»

Pathuis ønsker ikke å si hvor stor denne påstanden er. «Noen synes 100 euro er mye, andre ikke. La meg si at vi har en påstand om at vi ikke bare kan stryke til side.»

Det betyr, sier Pathuis, at selskapet hans har måttet gjøre store endringer for å overleve. «Vi måtte iverksette tiltak for å komme oss ut av denne brønnen. Heldigvis, slik det ser ut nå, ser det bra ut.»

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *