Et feriehus i Zlín som en hytte i Norge. Her kan du tømme hodet og lade opp batteriene

Å endre kontoret til ensomhet i skogen kan være fordelaktig i noen dager. Det er opprettet et minimalistisk feriehus i Zlín-regionen hvor du kan jobbe uforstyrret eller bare la tankene løpe løpsk. Det plager bare ekorn eller hjort. For en tid tilbake spanderte Adam Hofman og Dominik Ilichman seg på psykisk helsebehandling midt i norsk natur på en tradisjonell hytte, en såkalt hytta. De har nå bygget en lignende bakgrunn i Tsjekkia.

Takket være stråleovnen er hytta koselig om vinteren.

| Foto: med vennlig tillatelse fra Julius Filip

De er en del av den fantastiske skandinaviske naturen, selv om de er et verk av menneskehender. En stor trend i nord er Hytte-leiligheter, som i dag tilhører mer enn en fjerdedel av nordmenn. Det er et treskur som ofte brukes som et helgetur. Det tilbyr eiere et koselig tilfluktssted når de begir seg ut i de avsidesliggende hjørnene av de lokale nasjonalparkene. Hytter Hytter ser ut som tretelt, men de tåler pålitelig det harde nordiske været.

Ganske enkelt Tre husinspirert av Hytte, står nå i nærheten av Luhačovice. Ta en titt på feriehuset fra et fugleperspektiv:

Kilde: Courtesy of Admiralos Production

Det hele startet med en personlig opplevelse

«Hvis du tilbringer noen dager der borte fra byens kjas og mas og hverdagens arbeidsliv, kan du konsentrere deg uforstyrret og fullt ut.» Enten det handler om konkret arbeid, om å skape nye ideer eller rett og slett om å tenke på fremtiden fra en annerledes perspektiv», beskriver Dominik Ilichman sine egne erfaringer.

Han ble overrasket over hvor mye tid brukt borte fra sivilisasjonens bekvemmeligheter var både psykologisk og kreativt fordelaktig. Toppledere og forretningsfolk vet hvor fordelaktig et slikt offline opphold er. Bill Gates, for eksempel, tar en «tenkeuke» for å tenke på retningen til selskapet hans.

Ta en titt på feriehuset og dens omgivelser:

Kilde: Courtesy of Admiralos Production

En lignende opplevelse var så kraftig for Ilichman at han, sammen med sin venn og medreisende Adam Hofman, bestemte seg for å bygge et lignende anlegg i Tsjekkia, hvor du kan låse deg inn midt i naturen i noen dager og tenke i fred. uten distraksjoner eller forstyrrelser.

De lette etter det ideelle stedet i et år

Da venner ikke kunne reise til favoritt-Norge under pandemien, savnet de hytten. De brukte et år på å lete etter det ideelle stedet å bygge en hytte i skandinavisk stil.

Ikke langt fra Zlín oppdaget de en eiendom som svarte til forventningene deres. «Ensomhet i furuskogen. Det er ingen hvor som helst, ingen naboer, bare Trær og fred, absolutt privatliv. Samtidig er det bare en ti minutters kjøretur fra byen,» beskriver Ilichman.

Liten i areal, stor i komfort. Eierne har lagt mer inn i hytta enn man ser

Hofman, en arkitekt, tok ansvaret for prosjektet. Takket være fasaden laget av naturlige lerkeplater, passer sandwichkonstruksjonen i tre perfekt inn i skogen rundt. Lyse granplater dominerer interiøret.

Sammenlignet med skandinaviske modeller hytte Den har store vinduer som slipper inn så mye naturlig lys som mulig. Det brukes biodynamiske lys som automatisk dimmer og blir oransje når mørket faller på. De inneholder ikke blå stråling, så det er bedre å sovne alene.

Sjekk ut interiøret i feriehuset:

Kilde: Courtesy of Admiralos Production

hytte er koblet til distribusjonsnett. Varme leveres av elektriske ledninger i gulv og vedovn. Da Adam og Dominik tenkte på fremtidens design av interiøret, la de vekt på å skape en hyggelig arbeidsbakgrunn. En stor ble derfor en del av utstyret Bord med monitor og mange kriker og kroker der du kan studere forretningsrapportene på en avslappet måte.

Rask internett fra Starlink og et smarthjem er også inkludert. «Googlehome svarer på spørsmål, du kan snakke med det, spille musikk eller stille inn en stoppeklokke,» beregner Hofman.

De jobbet hovedsakelig i helgene

Til Bygning Ved hjelp av venner og familiemedlemmer dro de unge mennene ut på egenhånd. Det ble kun ansatt håndverkere for noen få ting. Det meste av arbeidet ble utført i helgene. De rapporterte ferdigstillelse i oktober i fjor.

Moderne låve.  Det er i stor grad en bygning designet i henhold til prinsippene for kinesisk Feng Shui-lære.

Det er ingen låve som en låve. I dag er livet som å bo i et slott

Adam og Dominik hadde fra starten av planlagt å bruke hytta selv, men også å leie den ut til folk som trengte et rolig sted å jobbe i noen dager. bakgrunn eller bare endre en etablert stereotypi. De ble positivt overrasket over interessen for overnatting. «Vi er alltid fulle,» sier Dominik.

Du har fortsatt mange planer

Det blir kort vei i mai Hytter også en badstue med kjølekar. Og de har allerede andre planer. En av dem er prosjektet til en minimalistisk hytte beregnet kun for en eremitt. En annen er et avlukke hvor et mindre arbeidsteam kan finne den perfekte bakgrunnen.

Når fylling skjer optimistisk visjonEkteparet skal bygge en tilsvarende hytte i hver region i landet vårt i løpet av de neste årene. «Akkurat som treningssentre er en selvfølge i dag, vil de i fremtiden være absolutte hverdagsplasser for arbeid som krever maksimal konsentrasjon,» hevder han.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *