Etter 11 år skal Braga spille i LM-gruppen, Galatasaray og Young Boys rykker også opp

Etter 11 år ble Braga-fotballspillere rykket opp til Champions League-gruppen. Det portugisiske laget, med den tsjekkiske målvakten Lukáš Horníček på benken, beseiret Panathinaikos 1-0 i andre etappe av den siste 4. innledende runden i Athen, og fortsatte sin 2-1 hjemmeseier i starten. Galatasaray Istanbul og Young Boys Bern, som slo ut henholdsvis Molde og Maccabi Haifa, sikret seg plassen i hovedfasen av elitekonkurransen i dag.

Braga ble holdt i Athen av keeper Matheus, som presterte best mot Vagiannidis» heading på slutten av første omgang. I det 83. minutt avgjorde Bruma kampen med et skudd på bakerste stolpe. På avsatt tid ble hjemmelaget Juankar utvist etter det andre gule kortet.

Galatasaray scoret det første målet i det syvende minuttet. Ellingsen holdt opp Icardi i 16-meteren og den argentinske spissen omsatte straffen. Men så overlot vertene initiativet til sine norske motstandere, som bommet på flere sjanser, men innbytter Hestad utlignet i det 66. minutt. Men Galatasaray sikret Angelicas 2-1-seier med et frispark i det tredje minuttet av kampen. Istanbul-laget bygget videre på Moldes 3-2-triumf og kvalifiserte seg til Champions League-gruppen etter fire år.

Etter en innledende målløs uavgjort på hjemmebane i Haifa, begynte Young Boys å gjøre fremskritt i første omgang da Itten og Seck scoret egne mål. Umiddelbart etter pause i Bern scoret Ugrinic det tredje målet. Det sveitsiske laget konkurrerer i høstfasen av Champions League for andre gang på de tre siste sesongene.

Andre etappe av den fjerde innledende runden av Champions League:

Bulk:

Young Boys Bern – Maccabi Haifa 3:0 (2:0)
Mål: 23. Itten, 28. egen Seck, 46. Ugrin. Første omgang: 0-0, Bern videre.

Galatasaray Istanbul – Molde (Norge) 2:1 (1:0)
Mål: 7. Icardi fra sekstenmeteren, 90+3 Angelěno – 66. E. Hestad. Første kamp: 3-2, Galatasaray avanserte.

Ikke-mesterskapsdel:

Panathinaikos Athen – Braga 0:1 (0:0)
Mål: 83. Bruma. ČK: 90.+1 Juankar (Panathinaikos). Første kamp: 1:2, Braga avanserte.