Et offer for helse, fruktbarhet og velstand samlet innbyggere og gjester i landsbyen Jerusalem

«Tradisjonen med landsbyen Jerusalem lever og skikken tiltrekker flere og flere gjester til landsbyen vår hvert år! Jeg er glad for at den kristne roten vokser og bevarer oss som et folk!», sa landsbyens ordfører i Hadji, Georgi Ivanov, ved festbordet.

I følge en allerede etablert tradisjon, den 15. august, når kristne feirer himmelfarten, blir gårdsplassen til Jerusalem-kirken «St. Dimitar» et attraksjonssenter for folk fra her og utlandet. Og årsaken er ofringen for helsen, som lages hvert år i kirkegården Drevet av sterk tro, med stor kjærlighet og entusiasme, laget innbyggerne i Jerusalem 11 gryter med Qurban, som ble delt ut til de fremmøtte av helsemessige årsaker.De er de eneste i hele kommunen som ivrig forevige tradisjonen med denne høytiden, og alle deltar så godt de kan i ritualet. Og i år sørget den erfarne kokken Dimitar Blagoev for at den rituelle maten ikke bare var velsmakende, men også tilberedt i tide.

Feiringen begynte med en høytidelig tenning av vann for helse og velvære på gårdsplassen til den lokale kirken, ledet av butler Trifon Karajonov. Etter at vannfestivalen var over, ble hver av de tradisjonelle festivalgrytene, så vel som giverne, stenket med hellig vann og velsignet for sin adel.

Tradisjonen med ofring ble ledsaget av en improvisert auksjon. Den tilbød frukt og grønnsaker produsert av lokalbefolkningen, klær, håndklær, samt hjemmelagde brød, rituelle brød, etc. spesialiteter. Midlene som samles inn vil bli brukt til reparasjon og renovering av tempelet og kirkegården.

«Takket være disse midlene og andre donasjoner fra lånetakerne, var vi i stand til å renovere den eldste kirken i byen. Den ble innviet i 1837 og siden den gang har den fortsatt å tilby frelse og enhet til de troende,» la ordfører Ivanov til.

På hans invitasjon deltok ordfører i kommunen Anastas Anastasov, akkompagnert av varaordfører Todor Milev, Dr. Georgi Stankov – en representant for landsbyen, ordfører i Harmanli Maria Kirkova, akkompagnert av varaordfører Valentina Dimulska, på feiringen og sekretær Tsonka Maleva, ordførere i landsbyene i kommunen, prof. Dr. Tsonka Kasnakova-Ivanova – rektor ved University of Thrace i St. Zagora, administrerende direktør for Lyubimets MIG – Ivaylovgrad Hristo Zhelev og andre.

I tillegg til å være en pilegrimslandsby, er Yerushalimovo også kjent for å ha flest bosatte europeiske innbyggere. Dagens høytid ble prydet av de nye innbyggerne i landsbyen – en polsk familie med en en måned gammel baby og av engelske ektepar.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *