«Løven og de tre tyvene», norsk versjon av Daltons

Løven og de tre tyvene **

av Rasmus A. Sivertsen

Norsk animasjonsfilm, 1 t 19, fra 5 år

Tyver og skurker, disse tre ranerne er ikke særlig smarte. Fjerne søskenbarn til Dalton-familien, Jasper, Casper og Jonathan er langt mindre onde og voldelige enn deres motparter i det ville vesten.

Forestilt av den norske forfatteren Thorbjørn Egner, en barnelitteraturstjerne i sitt land, er disse nikkelbelagte bena for late til å jobbe og vaske seg, foretrekker å la seg leve og stjele almisser, forsvare seg takket være tamløven… Ofrene for deres tyveri, innbyggere i den fredelige landsbyen Cardamome, er fast bestemt på å ta dem hånd i hånd.

Når tre banditter bestemmer seg for å kidnappe tante Sofia, en stereotypi av en gal «gammel hushjelp» og lærer, for å styre hjemmet deres, tar livet deres som marginaliserte mennesker en uventet vending…

«Kardemommeloven»

En fortelling om felleslivet i Norge, så kjent at «Kardemommes lov» har blitt en del av hverdagsspråket, denne bearbeidelsen av den animerte musikalske komedien er en bønn om toleranse, inkludering og harmoni i et mangfoldig samfunn der alle skal finne sin plass.

Manuset forstyrrer kjønnsklisjeene i den originale historien og gir en velkommen moral for unge seere i alderen 5-10 år. Det er synd at den drar nytte av overraskende jevn animasjon gjentatte ganger gjennom hele denne filmen. En vellykket kombinasjon av vakre håndgripelige innstillinger og datagenererte bildekarakterer, Løven og de tre tyvene kan sees uten motvilje, selv om det ville ha hatt godt av å være mer kortfattet.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *