Etter uavhengighet vil operatøren av skipet være den norske hovedstaden Hoegh LNG Klaipda

Foto av Algimantas Barzdiaus.

Terminallagringsfartøyet Independence (SkGD) for flytende naturgass vil bli Litauens eiendom neste år. Etter at resultatene av det offentlige anbudet ble offentliggjort, ble det kjent at Klaipdas Nafta (KN) overtar skipet og dets tekniske operatør i fem år vil være det norske hovedstadsselskapet Hoegh LNG Klaipda.

Selskapet er en del av Hoegh LNG-gruppen, som i dag eier Independence og har eid det siden 2014. det handler om skipsledelse og teknisk tilgang, melder KN.

Tre internasjonale rederier som var aktive i forhåndsutvelgelsen deltok i hele konkurransen: Hoegh LNG Klaipda, Wilhelmsen Ship Management og Mitsui OSK Lines.

Det hevdes at Hoegh LNG Klaipda-prosjektet best oppfyller de viktigste kravene: prisen og kvaliteten på tjenesten.

Den store og komplekse anskaffelsen ble overvåket av tjenesten for offentlige anskaffelser og deltakernes søknader ble vurdert av eksperter fra KN, teknisk rådgiver DNV og den litauiske trafikksikkerhetsmyndigheten. Kontrakten med anbudsvinneren signeres for fem år. Det forventes også å bli brukt i en så kort periode.

Inntil da var andelen operatørtjenester inkludert i totalprisen på lagercontainerleien. Etter at uavhengigheten går over til Litauen, må de kjøpes separat. Det er anslått at når skipslageret er overtatt, vil terminalvedlikeholdskostnadene være omtrent en tredjedel lavere enn vanlig under gjeldende kontraktsvilkår.

Det er planlagt at driftstrinnene til lagertanken skal bestå av faste og variable deler. Hvor mye Tredal beløp? 4,85 millioner euro per år? består av en fast del: et gebyr for operatøren ved innseilingen til fartøyet, et kaigebyr og et forvaringsgebyr, unntatt gebyrene som gjelder i Litauen.

De variable satsene avhenger som tidligere av behovet for reparasjon av lagerfartøyet, omfanget av tonnasjen og prisen på den direkte tilknyttede omsettelige tonnasjetillatelsen, samt andre forhold.

«Anbudet vi annonserte fikk stor interesse, noe som sikret et høyt nivå av konkurranseevne og tillot oss å velge det mest fordelaktige alternativet for Litauen», siterer Darius Ilenskis, administrerende direktør i KN, i kunngjøringen.

Etter at Independence blir eiendommen til oljen, vil lagringsfartøyet bli registrert i skipsregisteret til den litauiske marinen og vil være underlagt gjeldende lover der, og sjøfolkets avgifter vil bli betalt med oljeregningen.

Det anslås at Litauen kan spare rundt 140 150 millioner gjennom alternativet til å importere naturgass skapt av terminalen. Eur (ekskludert kostnadene ved drift av terminalen).

Hoegh LNG Group, som også inkluderer anbudsvinneren Hoegh LNG Klaipda, er en av pionerene innen marin energiinfrastruktur. Selskapet administrerer og drifter flytende LNG-terminaler som bidrar til å sikre energisikkerhet på nasjonalt og regionalt nivå.

Selskapet opererer i Norge, Tyskland, Litauen, Storbritannia, USA, Singapore, Indonesia, Egypt, Colombia, Brasil og Filippinene, sysselsetter i dag cirka 900 personer og administrerer 13 fartøy: 10 LNG-tankere med gassifiseringskapasitet og 3 LNG -Tankskip.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *