Marcus Rashford er ikke nominert til Ballon d’Or Var Álvarez og Muani virkelig bedre?

Marcus Rashford hadde sitt livs sesong. Etter ankomsten til Erik ten Haga steg prestasjonene hans kraftig, spesielt etter ankomsten fra VM, var den engelske vingen en av de beste spillerne i verden. En nominasjon til Gullballen er imidlertid uaktuelt.

Rashford og Manchester United som helhet startet ikke sist sesong spesielt bra, endringen ble kun varslet med seieren mot Liverpool og fortsatte med nok et vinnerløp mot Arsenal. Den engelske vingen scoret tre mål i disse to kampene. Han scoret ikke mange mål før han dro til Qatar, det så ut som nok en gjennomsnittlig sesong.

Mesterskapet i desember forårsaket formendringen, der Rashford startet som innbytter, men prestasjonene hans overgikk kollegene hans i startelleveren. Det var Red Devils-vingen som nesten utlignet i kvartfinalen mot Frankrike med et frispark som dessverre for hele England fløy bare noen få centimeter over øvre venstre hjørne.

200 CZK gratis for nye spillere

Det er også en inngangsbonus på opptil 2000 CZK

vedde

18+ Finansdepartementet advarer: Deltakelse i pengespill kan føre til avhengighet.

Rashford spilte totalt 61 kamper denne sesongen, og scoret 33 mål og 11 assists. Målene hans hjalp Manchester United til å vinne Carabao Cup, nå topp fire i Premier League og nå FA-cupfinalen. Blant annet vant han også PFA-fansens stemme som den beste spilleren i den mest sette ligaen i verden.

Blant de nominerte finner vi Julian Álvarez fra nabolandet Manchester City, som skapte trøbbel i VM i Qatar og la til seier, men i en slik Premier League startet han 13 ganger i totalt 1452 minutter, som er litt mer enn 15. spill.

Det var ikke annerledes i cupdueller og på slutten av sesongen var han helt fraværende på banen i avgjørende kamper. Med alle lagtrofeene forrige sesong klarte han ikke å holde tritt med Rashford på individuell basis.

Et annet navn hvis nominasjon er uventet er PSGs nye forsterkning, som for noen dager siden ble Randal Kolo Muani, som scoret 23 mål og bidro med 17 assist på 46 kamper i Frankfurt-trøya.

Rashford vant imidlertid ligacupen med de røde djevlene, mens Muani ikke vant et trofé. Det er vanskelig å si hvorfor han ble valgt foran Manchester Uniteds engelske kantspiller og andre spillere.

Den største favoritten til å vinne er selvsagt den argentinske legenden Lionel Messi, som sikter mot sin åttende Ballon d’Or. Hans hovedkonkurrent er Erling Haaland. For argentineren var det faktum at han var i stand til å dominere Qatar-mesterskapet med landet sitt og var hovedarkitekten bak suksessen som hele landet ventet utålmodig på. Han la også til den obligatoriske seieren i Ligue 1.

Den norske skytteren vant unntaksvis problemene med Manchester City. Han var nøkkelspilleren i å vinne Premier League og Champions League og brøt den langvarige engelske ligarekorden med 36 mål. Han scoret 12 mål på de 11 kampene han startet i Champions League. Videre har han nå passert Messi til prisen for UEFA Player of the Year.

For første gang siden 2004 mangler Cristiano Ronaldo, som var i toppform i Saudi-Arabia, men ikke gjorde det spesielt bra i fjor, fra nominasjonen.

Vi annonserer vinneren 30. oktober.

kilde: Sky Sports

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *