European Energy skal delta i det andre anbudet for havvindparken


Publisert: 25.08.2023 18:20

vind farm. Foto av Linas Butkaus (VŽ).
Det danske fornybare energiselskapet European Energy blir med det norske havvindselskapet Vargron i det andre anbudet for en 700 megawatt (MW) havvindpark i Litauen, sier Tadeusas Konkovskis, leder for selskapets kontor i Litauen.

«Ja, vi planlegger å delta i den andre konkurransen, og jeg tror vi vil være bedre forberedt (enn den første – BNS),» sa T. Konkovskis til journalister i Anykščiai-distriktet.

«Vi har ennå ikke diskutert detaljene i vilkårene med vår partner, men vi har tatt avgjørelsen om at vi vil delta,» la han til på spørsmål om konsortiet av selskaper har til hensikt å gi den statlige støtten som er gitt i den andre anbudssøknaden. .

På dette tidspunktet, ifølge T. Konkovskis, er deltakelse i de kommende anbudene for havvindparker i Estland og Latvia fortsatt under diskusjon.

Ifølge T. Konkovskis valgte selskapene å ikke delta i det første litauiske anbudet på grunn av den korte fristen for å levere søknader: «Du vet hvor langt forberedelsene til det første anbudet var, og fristene var slik at vi ikke kunne ha ikke overholdt med.» noen risikoer.»

Litauen forbereder å bygge to vindparker i Østersjøen, hver med en kapasitet på 700 MW. Konkurransen om den første har allerede funnet sted og ble vunnet av Ignitis grupė sammen med den internasjonale utvikleren av havvindparker Ocean Winds. Det andre anbudet på en vindpark med samme kapasitet med mulighet for å søke om statstilskudd skal etter planen finne sted i år.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på internettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura» osv. i kildene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *