Eurovision 2023: Å smakfullt kombinere alle moderne trender er en utfordring. Loreen gjorde det

Den tsjekkiske representanten Vesna, som ble tildelt ellevteplass av bookmakerne kort tid før finalen, gikk så vidt glipp av de ti utvalgte låtene. Ifølge bookmakere var det blant de ti mest suksessrike For eksempel Østerrike, Frankrike, Finland, Ukraina eller Sverige.

Allerede etter første lytting er det klart at det i år igjen er en eklektisk blanding av popbrennere, ironiske multigenrekombinasjoner eller et forsøk på å modernisere tradisjonell folkemusikk. Sistnevnte tilfelle kommer fra Spania – på sangen Eaea blander sangeren Blanca Paloma nådeløst elektronika med flamenco og tar for seg avskjeden med sin avdøde bestemor på en rørende måte.

Støtt Kompot i årets podcast-undersøkelse! Stem på ham på nettsiden innen 5. juni Podcastroku.cz.

Dette er imidlertid et unntak da de fleste land i år nominerte hovedsakelig pop- og EDM-fusjonstrender med sporadisk tillegg av funk, som også ble tilbudt på radio for to år siden av Dua Lipa med albumet Future Nostalgia. La Zarra fra Frankrike, for eksempel, prøvde dette på Eurovision Song Contest, selv om verken Šimon eller Eliška var spesielt imponert over miksen deres. «Det handler om å fange for mange fugler på en gang. En stund er det Zaz, en stund er det Edith Piaf og deretter Dua Lipa, men det spiller ingen rolle, avslutter Eliška.

Den svenske musikeren Loreen vet på sin side å kombinere trender like godt som hun trollbinder publikum, selv om hun bare vil lyve. Hun vant også Eurovision Song Contest en gang – denne gangen med den ukonvensjonelle EDM-balladen Euphoria. På hennes nye album «Tattoo» har hun blitt mer balladeaktig, men hennes typiske episke og en viss følelse av predestinasjon og melankoli består.

«Etter å ha hørt på denne sangen, ser jeg endelig frem til finalen på lørdag igjen, og jeg kommer definitivt til å se den», sier Eliška med et smil. Bookmakere ga henne 49 % sjanse til å vinne før finalen. Vi vil minne om at fjorårets vinner fra Ukraina, Kalush Orchestra, fikk 13 % større sjanse av bookmakere.

Hvorfor ble Eliška traumatisert av den norske representantens opptreden i fjor? Og går det bedre med Norge i år? Hva skjer i sjelen til skandinaviske musikere? Og hvorfor tok Finland seg av den største rariteten i år? Lytt til det første inntrykket av de ti beste Eurovision-opptredenene nå, og fortsett å se Kompot Instagram!

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *