Utsettelsen av arbeidet er årsaken til utsettelsen av vedlikeholdsarbeidet på Troll-gassfeltet, sier Equinor

Et planlagt vedlikeholdsbrudd på Norges Troll-felt, det største i Vest-Europa, er forlenget fordi planlagt arbeid tar lengre tid enn forventet, sa operatør Equinor tirsdag.

– Årsaken til den forlengede vedlikeholdsperioden på Troll A er at konverteringsprosjekter tok lengre tid enn planlagt, sier en talsmann for selskapet.

Troll A er plattformen for å produsere gass fra Troll-feltet.

Talsmannen ga ingen ytterligere informasjon om gjennomføringen av arbeidet.

Plattformens årlige vedlikehold stoppet all Troll-produksjon på 125 millioner kubikkmeter (mcm) per dag fra og med 26. august.

Vedlikeholdet var opprinnelig planlagt avsluttet 7. september, men ble forlenget flere ganger. Produksjonen er foreløpig forventet å gjenoppta 14. september.

Troll er et av mange vedlikeholdsarbeider som for tiden pågår på Norges gassinfrastruktur som har fått det skandinaviske landets gassstrømmer til å nå sitt laveste nivå på et tiår, ifølge LSEG-analyse.

Norges enorme rørledningssystem eksporterer normalt rundt 300 millioner kubikkmeter per dag eller mer, mens strømmen er bare 137 millioner kubikkmeter per dag. (Rapportering av Nora Buli, redigering av Gwladys Fouche)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *