Russland har målrettet et annet land i Europa. En bekymringsfull avgjørelse fra Kreml

Land oppført på
en liste over land som har begått fiendtlige handlinger mot Russland har begrenset evne til å ansette personer som er i stand til å jobbe i deres diplomatiske oppdrag i Den russiske føderasjonen. For Norges vedkommende ble grensen satt til 27 personer.

Reuters minner om at Norge i april utviste 15 russiske diplomater anklaget for spionasje. Som svar utviste Russland 10 norske diplomater.

Norge kom på listen over land som er fiendtlige til Russland

Den norske regjeringen mener det er ubegrunnet å erkjenne at dette landet har begått fiendtlige handlinger mot Russland. – Den nåværende situasjonen er et resultat av krigen mellom Russland og Ukraina. Bare Russland kan avslutte denne krigen, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse til Reuters.

– Vi er naboer til Russland og ønsker å opprettholde diplomatiske forbindelser og kontaktkanaler, spesielt i vanskelige tider – la Huitfeldt til. På sin side sa en talskvinne for det norske utenriksdepartementet til Reuters i en egen uttalelse at Norge ennå ikke har mottatt offisiell bekreftelse fra Russland på at det er anerkjent som et land som begikk «fiendtlige handlinger» mot Moskva.

For tiden er 49 land på listen over fiendtlige land opprettet av regjeringen i Den russiske føderasjonen i 2021, inkludert alle land i EU. De første som dukket opp på listen var USA og Tsjekkia.

RadioZET.pl/Reuters/PAP

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *