EUs forbud mot langvarige kjemikalier vil blokkere legemiddelproduksjonen

Europeiske farmasøytiske selskaper har advart om at et foreslått totalforbud mot forbindelser kjent som «for alltid kjemikalier» vil gjøre det umulig å produsere medisiner i regionen, rapporterte Reuters. Spørsmålet er en del av en stor tvist mellom produsenter og miljøregulatorer.

EU begynte å vurdere et forbud mot utbredte, men potensielt farlige stoffer i februar. Dette kan bli den største reguleringen som noen gang er vedtatt i kjemisk industri i EU.

En seks måneder lang høringsperiode, som gir berørte selskaper og bransjer muligheten til å uttrykke sine synspunkter, avsluttes mandag, kunngjorde European Chemicals Agency (ECHA), etter å ha registrert 5600 kommentarer.

«Hele farmasøytisk industri vil ikke kunne produsere aktive farmasøytiske ingredienser eller relaterte medisiner i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet med mindre unntak eller unntak er inkludert i lovforslaget.» Dette fremgår av en pressemelding fra European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA).

Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet omfatter 27 medlemsland samt Liechtenstein, Island og Norge.

«Et generelt forbud vil blokkere all produksjon av medisiner i EU i mindre enn tre år etter innføringen,» sa føderasjonens generaldirektør, Nathalie Mol.

Gruppen, som inkluderer farmasøytiske selskaper med europeiske virksomheter inkludert Pfizer, Roche og Novartis, sa at «tidløse kjemikalier» allerede ble brukt i å lage medisiner, og noen av de som ikke utgjorde noen eller liten risiko for identifiserte risikoer ble direkte brukt i medisinene. dem selv.

Det er ikke i mot reguleringen av visse skadelige flerårige kjemikalier, la industriorganet til.

European Chemical Manufacturers Association (Cefic) har bedt om en balansert tilnærming til regulering av evigvarende kjemikalier, og hevder at et slikt forbud vil negativt påvirke produksjonen av batterier, halvledere og elektriske kjøretøyer.

European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations sa at de hadde gitt «vitenskapelig og teknisk bevis for å rettferdiggjøre unntakene og forhindre mangel på medisiner» etter å ha konsultert European Chemicals Agency.

Navnet «permanente kjemikalier» kommer fra deres evne til å samle seg i vann og jord fordi de ikke brytes ned på grunn av den ekstremt sterke bindingen mellom karbon- og fluoratomer.

Disse kjemikaliene brukes i titusenvis av produkter og maskiner, inkludert biler, tekstiler, medisinsk utstyr og vindturbiner, på grunn av deres langsiktige motstand mot høye temperaturer og korrosjon, rapporterte BTA.

De er imidlertid forbundet med helserisiko som kreft, hormonell dysfunksjon og svekket immunforsvar, samt miljøskader.

I henhold til utkastet til EU-lovgivning vil bedrifter ha en transittperiode på 18 måneder og ytterligere 12 år på å finne alternative stoffer avhengig av sektoren og bruken av produktet.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *