EUs miljømerke (EEL) for biologisk smøremiddel rhenus LAE 2

Standard petroleumsbaserte fett er ofte svært effektive, men avhengig av bruk og bruk kan de utgjøre en potensiell miljøfare. Rhenus Lub har derfor investert betydelige ressurser i forskning og utvikling i mange år for å gjøre produktene sine miljøvennlige.

Etter en omfattende sertifiseringsprosess har bio smøremiddel rhenus LAE 2 har nå fått EU Ecolabel (EEL). Dette miljømerket er anerkjent i alle medlemsland i EU, samt i Norge, Liechtenstein og Island.

Like effektivt

«Naturlige baseoljer fra raps eller solsikker er følsomme for oksidasjon og er derfor ofte uegnet for krevende bruksområder. Dette har ført til fordommer om ytelsen til organisk fett,” forklarer Marco Pfeiffer, leder for produktledelse og fettsalg hos Rhenus Lub. «Vi ønsket å endre den oppfatningen. Takket være syntetiske estere med utmerkede egenskaper, som de som brukes i rhenus LAE 2, er biologiske smøremidler nå like effektive som mineraloljebaserte smøremidler på mange områder.

Selv om miljømerket gir svært begrensede muligheter, har vi klart å utvikle en løsning med ekstremt høy ytelse. Når det gjelder ytelse, er det for øyeblikket knapt noe sammenlignbart produkt med Ecolabel fett – vi er i forkant av utviklingen her.»

Strenge kriterier Europeisk miljømerke

EEL-sertifiserte produkter har lavere innvirkning på luft, vann, jord og menneskers helse enn kommersielt tilgjengelige petroleumsbaserte smøremidler. For å få EEL-sertifikatet må bedrifter oppfylle strenge krav. Det betyr blant annet at de må forholde seg til LuSC-listen (Lubricant Substance Classification), som inneholder råvarene som kan brukes.

Samtidig begrenses bruken av såkalte ytelsesråvarer, som vanligvis ikke eller bare delvis er biologisk nedbrytbare. Det finnes også forskrifter for emballasje som skal inneholde en viss mengde resirkulert materiale og være utformet for å trygt hindre søl.

Pålitelig ytelse i kritiske situasjoner

Det biologiske høyytelsessmøremiddelet rhenus LAE 2 er spesielt optimalisert for bruk ved tapssmørepunkter hvor overflødig og fortrengt fett kan havne i bakken, kloakk eller vannveier. Disse inkluderer for eksempel anleggsmaskiner, maskiner og transportutstyr innen dag- og nattgruvedrift, utstyr innen vannteknikk, sluser, kloakkrensing og havneanlegg, landbruksmaskiner eller jernbanetransport.

Mens fett basert på mineralolje alltid utgjør en viss miljørisiko, er rhenus LAE 2 lett biologisk nedbrytbart. Den er egnet for smøring av rulle- og glidelagre under høye belastninger, inkludert sjokkbelastninger, og tåler pålitelig høye temperaturer. I tillegg er den vann- og oksidasjonsbestandig, har meget gode anti-korrosjonsegenskaper og god vedheft.

«Videreutviklingen og optimaliseringen av vårt velprøvde biologiske smøremiddel og sertifiseringen av rhenus LAE 2 med EU-miljømerket representerer et ytterligere skritt mot omfattende bærekraft,» sier Pfeiffer. «Vi jobber allerede med å bringe enda flere produkter til markedet og vil fortsette å proaktivt promotere dette temaet i fremtiden.»

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *