Røyk fra enorme skogbranner i Canada har spredt seg til Norge

Konsentrasjonene utgjør foreløpig ingen helserisiko for den norske befolkningen – I verste fall kunne folk på vestkysten av Norge lukte røyk og se en svak dis, sa han. dagbok Nikolaos Evangeliou fra Norsk institutt for atmosfæreforskning (NILU).

Den første forekomsten av miljøskadelige partikler ble mandag kveld påvist ved observatoriet i Birkenes i Sør-Norge. Observatoriet registrerte også tilstedeværelsen av partikler i luften tirsdag og onsdag.

Skoger brenner dusinvis av steder i de kanadiske provinsene Ontario og Quebec. De siste dagene har røyk fra disse brannene omsluttet store byer som Toronto og Ottawa i Canada og New York, Washington og Philadelphia i USA.

New York så rekordnivåer av luftforurensning og skyskrapere forsvant inn i en oransje dis.

Sør-Europa sender brannmenn

Frankrike, Portugal og Spania har tilbudt å sende totalt 280 brannmenn til Canada som en del av EUs sivilbeskyttelsesmekanisme.

Ifølge den siste informasjonen brenner det rundt 400 branner over hele Canada, mer enn halvparten av disse er ikke under kontroll.

Mer enn en fjerdedel av de totale brannene skjedde i Quebec, med dusinvis av branner også rapportert i British Columbia, Alberta og Ontario. Ifølge meteorologer er det ikke ventet kraftigere regn i Quebec før tidligst mandag kveld.

Rekordvarmt og tørt vær har økt brannfaren i Norge de siste dagene. Sør i landet har det ikke regnet på 14 dager, noe som er uvanlig i dette nordiske landet, skriver Verdens Gang.

Røyk fra kanadiske branner dekket New York og andre byer

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *