F-35 forener Europa og river det i stykker samtidig

Tsjekkia er det (midlertidig) siste landet i den amerikanske Lockheed Martin-kundelinjen. Landet kjøper 24 F-35. Dette er imidlertid ikke gode nyheter for de europeiske forsvarsmaktene.

Hvorfor er det viktig?

Stadig flere europeiske land velger F-35 som sitt nye jagerfly. Flyet bygget av den amerikanske produsenten Lockheed Martin er et såkalt Flerbruks jagerfly: Den kan brukes til en rekke forskjellige oppdrag, inkludert hundekamp, ​​bombing eller til og med elektronisk krigføring. Kanskje enda viktigere er disse SkjultFlykapasiteter. Formen og sammensetningen av flyet gjør det svært vanskelig å oppdage, selv med de beste radarene.

På nyhetene: Den tsjekkiske regjeringen går med på å kjøpe F-35, og Romania kan snart følge etter.

  • Totalt vil Tsjekkia kjøpe 24 F-35 til en verdi av 6,5 milliarder dollar. Dette regnes også for å være den største forsvarsavtalen landet noen gang har signert. Nesten en tredjedel av bestillingen strømmer imidlertid tilbake til vår egen industri: 13 tsjekkiske selskaper og universiteter har allerede signert en avtale med Lockheed Martin eller motorprodusenten Pratt & Whitney

Denne premiumartikkelen er eksklusiv for abonnenter

Les nå 3 artikler per måned gratis!

Tenker du fremover, på fremtiden til morgendagen? Business AM er din guide gjennom endring. Ikke følg fakta og bli en del av det raskest voksende forretningsnettstedet i Flandern.

Allerede abonnent? Logg inn og få tilgang til alle premium-artikler.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *