Fergesambandet Holland Norway Lines ber om betalingsutsettelse

En utsatt betaling, også kjent som en utsatt betaling, er ofte opptakten til insolvens. Selskapets eneste skip, MS Romantika, seiler foreløpig ikke.

Dette betyr også at folk som har bestilt tur/retur må se seg om etter alternativer. Det er uklart hvor mange mennesker det er. Det er også usikkert om folk som har bestilt billetter får dem Får tilbake penger. Selskapet har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Bytt hjemmebase

«Forretningsdriften er under press, blant annet på grunn av de økonomiske tapene påført tidligere i år i forbindelse med den turbulente perioden i Eemshaven,» skriver selskapet i en melding.

I vår ble Holland Norway Lines tvunget til å bytte hjemmehavnen Eemshaven i Groningen med Cuxhaven i Tyskland. Dette medførte at passasjerene måtte reise mye lengre avstand for fergeforbindelsen.

Holland Norway Lines kaller det «en tid med mange kanselleringer og ekstra kostnader», noe som også påvirket antall bestillinger. Etter starten i Tyskland ser fremtiden lys ut, sier selskapet. Det trengs imidlertid mer tid for å gjenopprette tapene. Alle nesten fire hundre ansatte er nå informert om fremgangsmåten.

Siden april i fjor har selskapet kun tilbudt turer mellom Eemshaven og Kristiansand i Norge. Turen varte i 18 timer og tilbød en alternativ måte å reise til Skandinavia på. Ifølge selskapet har nesten 400 000 mennesker gjort det så langt.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *