Filippinernes seire mot New Zealand, Sveits og Norge nøytraliserer hverandre

Axel Allag, Media365, Skrevet tirsdag 25. juli 2023 kl. 11:52

I gruppe A i verdensmesterskapet i 2023 vant Filippinene den første seieren i turneringens historie mot New Zealand (0:1). I den andre gruppekampen måtte Sveits og Norge dele poengene (0:0). Alle lagene i gruppen kan fortsatt kvalifisere seg til 16-delsfinalen før siste dag som er planlagt søndag.

Det er en prestasjon som uansett hva som skjer vil være en milepæl. Faktisk, denne tirsdagen kan Filippinene få sin første verdenscupseier takket være en knapp suksess mot hjemmelaget New Zealand (0-1).. Begynnelsen av kampen ble som forventet komplisert, med hjemmelagets fordel, men uten avbrudd kunne filippinerne vente på sitt øyeblikk, som slo inn like før halvtimen. Zeeland falt ballen på hodet til Sarina Bolden, som åpnet scoringen og ikke inneholdt mye følelser mens hun feiret suksessen (0:1, 24.). Uunngåelig hadde dette målet en utløsende effekt og skapte derfor maksimalt press fra hjemmelaget som måtte presse for å komme tilbake på noten.

Til tross for 16 skudd på mål (mot 4 for Filippinene), klarte ikke New Zealand å finne en vei inn i nettet. Jacqui Hand «scoret» bra, men målet hans ble nektet for offside-skulder (68). Noen minutter tidligere hadde Hand liten suksess da ballen fant stolpen i hans vei (64.). Tvert imot, Filippinene var i stand til å holde på selv med bidraget fra sin keeper, som gjorde en viktig redning på sin linje i tilleggstid mot Grace Jaleová (90. +3). Etter å ha tapt mot Sveits i den første kampen (0:2), begynte Filippinene igjen å kjempe om kvalifiseringen til 16-delsfinalen i verdensmesterskapet i 2023.

Uten Ada Hegerber spiller Norge mot Sveits

Spesielt siden det i det andre møtet i gruppe A måtte Sveits og Norge nøye seg med å dele poengene (0:0), og dermed stramme inn plasseringene i puljen. Til alles overraskelse grep ikke Ada Hegerberg, selv om hun tråkket inn på banen, inn i kampen. Gullballen 2018, erstattet av Sophie Roman Haug før avspark, ville lide av ubehag i lysken ifølge utvelgelseslegen.. Kampen, som ble dømt av Stéphanie Frappart, som deltok i turneringen, forårsaket flere angrep på banen. Haugová hadde en sjanse i første akt, men fant keeperen i veien. Begge lag klarte ikke å bestemme seg før pause da de kom tilbake fra garderoben til tross for Norges mange sjanser. Mens alle lagene i gruppen fortsatt kan kvalifisere seg til 16-delsfinalen, spilles siste dag på søndag klokken 9.00. Filippinene (3 poeng) møter Norge (1 poeng), mens vertslandet (3 poeng) utfordrer Sveits, som leder gruppen med 4 lag.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *