Finland og Norge har forbudt Yandex å overføre data til Russland
Foto av Andros Krallos (Aripaev / Scanpix).

Finske og norske tilsynsmyndigheter sa tirsdag at de hadde forbudt den russiske teknologigiganten Yandex og dens Nederland-baserte partner Ridetech International fra å overføre personopplysninger til kunder av Yandex sin tur-app Yango til Russland.

«Den finske datatilsynet har blitt oppmerksom på en lovreform som vil tre i kraft i Russland i begynnelsen av september, ifølge hvilken den føderale sikkerhetstjenesten i den russiske føderasjonen vil ha rett til tilgang til data som behandles under drosjeoperasjoner.» sa tilsynsmyndigheten i en uttalelse sitert av Reuters.

Yango, en skysstjeneste som opererer i 14 land, inkludert Finland og Norge, er en av de mange tjenestene fra Yandex, ofte kalt «Russlands Google».

«Det er en betydelig personvernrisiko ettersom russiske myndigheter kan overvåke bevegelsene til norske borgere gjennom Yango», heter det i en egen uttalelse fra Datatilsynet.

I juni tildelte en domstol i Moskva Yandex 2 millioner. ble bøtelagt RUB ($20 810) for gjentatte ganger å nekte å gi informasjon om brukerne til den russiske føderale sikkerhetstjenesten.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų centrum» etc. i kildene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *