G. Nausėda: Litauen og Norge kunne samarbeide innen grønn energi

President Gitanas Nausėda, på besøk i Norge, sier Litauen og Norge har potensial til å utvide samarbeidet innen grønn energi.

– Norge er en viktig partner for Litauen og bidrar til å sikre energisikkerhet. «Jeg ser potensialet for at vi kan utvide samarbeidet ikke bare innen fossilt brensel, men også innen grønn energi, samtidig som vi bidrar til utviklingen av sikrere og mer bærekraftig energi i regionen,» sier G. Nausėda sitert i uttalelsen Presidentene.

Han understreket også at Litauen er et attraktivt land for utenlandske investeringer på grunn av dets gunstige juridiske rammeverk og vennlige investeringsmiljø og forventes derfor å tiltrekke seg enda mer oppmerksomhet fra norske selskaper.

«Flere og flere litauiske selskaper utvider sin virksomhet i Norge, og norske investeringer i Litauen øker også raskt.» «Men det er fortsatt rom for å styrke vårt økonomiske samarbeid, spesielt på områdene innovasjon, cybersikkerhet, finansiell teknologi og fornybar energi,» sa presidenten.

På møtet med kong Harald V av Norge diskuterte presidenten samarbeid i energisektoren og understreket at energisikkerhet er en av Litauens prioriteringer. Ifølge presidenten er det nødvendig for europeiske land å avslutte sin energiavhengighet av Russland.

Møtet diskuterte også kulturelle, økonomiske og politiske forhold mellom Litauen og Norge, sikkerhetssituasjonen i regionen og forsvarssamarbeid.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *