Norge truer med å stenge farvannet for EU og britiske fiskebåter

Norge har advart at de vil stenge farvann for EU og britiske fiskefartøy dersom de tre landene ikke klarer å komme til enighet innen 1. januar.

Det skandinaviske landet, som ikke er medlem av unionen, har fiskeavtale med Fellesskapet siden 1980, men etter at Storbritannia forlot må vilkårene reforhandles.

Forhandlingene med EU og Storbritannia om fiskeriavtaler i 2021 har blitt stoppet på grunn av forsinkelser i brexit-forhandlingene mellom de to landene. Det sa fiskeriminister Emil Ingebrigtsen til stortingsrepresentanter i Oslo.

«Hvis vi ikke kommer til enighet innen 1. januar, vil vi ikke åpne den norske økonomiske sonen for fiskefartøy fra EU og Storbritannia,» advarte han.

Avtalen mellom Norge og EU garanterer gjensidig tilgang til deres fiskevann.

Kilde: Innenriksdepartementet

Kjære leser,

Vår tilgang til nettinnhold er gratis fordi vi tror på likeverdig informasjon, enten hvem som helst kan betale eller ikke.

Dette er grunnen til at vi, for å fortsette arbeidet vårt, ber om støtte fra leserfellesskapet vårt ved økonomisk å støtte Free Press.

Bli medlem av Sloboden Pechat for å hjelpe med fasilitetene som vil tillate oss å gi langsiktige og kvalitetsnyheter og informasjon. SAMMEN, la oss sikre en fri og uavhengig stemme som ALLTID VIL VÆRE PÅ FOLKES SIDE.

STØTT EN GRATIS PRESSE.
MED ET INNLEDENDE BELØP PÅ 60 DENAR

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *