VU Kaunas fakultetsteam vant 7. plass i konkurransen om etisk hacking

29. oktober På den etiske hackingkonkurransen “Cyber​​Battle of Nordic-Baltics 2022”, som fant sted i Tartu, Estland, ble det litauiske teamet “ITGuys N’Routers”, bestående av studenter fra andre året på bachelorprogrammet. , deltok Information Systems and Cybersecurity bestående av Kaunas-fakultetet ved Vilnius University (VU), Lukas Misiukevičius, Simonas Švabas, Rytis Šertvytis, Karolis Petniūnas og Ugnius Kerulis, tok 7. plass.

VU Kaunas fakultetsteam deltok i konkurransen med 19 lag fra Norden, Baltiske land og USA. Det svenske laget sikret seg førsteplassen i konkurransen. Ifølge Assoc. Cybersikkerhet har blitt undervist ved Vytautas Evaldos Ružionis ved det svenske universitetet i Stockholm siden 1985. Andreplassen ble tatt av det islandske landslaget, tredjeplassen av det danske landslaget og fjerdeplassen av et av de estiske lagene.

De beste ungdomslagene fra Litauen, Danmark, Island, Latvia, Finland, Sverige og Norge vant en billett til det siste etiske hacking-arrangementet i utvelgelsesfasen i den virtuelle leiren. Førstegangs tjeneste) 24. og 25. september. Konkurransen er åpen for unge i alderen 15 til 24 år fra de nordiske og baltiske landene som ønsker å lære det grunnleggende om cybersikkerhet og praktiske ferdigheter for å jobbe i cyberverdenen. Deltakerne på arrangementet fikk kunnskap om Linuxport skanning, Metasploit, cybersikkerhet, steganografi, kryptografi, nett og sikkerhetssårbarheter. Og sist, men ikke minst, lærte deltakerne om måten hackere tenker på.

På Cybernization Forum delte lærere sine erfaringer innen IT- og cybersikkerhetsutdanning

Sammen med konkurransen arrangerte Nordisk Ministerråd Nordic and Baltic Educators» Forum “Cybercation”, hvor det estiske kontoret leste plenumsrapporter om status for informasjonsteknologi og cybersikkerhetsutdanning, nyheter, teknologiske verktøy, forventninger og behov Christer Haglund, Leder for Nordisk Ministerråd, Andres Sutt, parlamentsmedlem i Republikken Estland, PhD-student Grethe Østby fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og professor Stewart Kowalski fra Universitetet i Skövde, Sverige.

I tillegg delte IT-lærere fra skoler på Island, Norge og Finland sine tanker om viktigheten av forståelse og opplæring i informasjonsteknologi og cybersikkerhet. VU Kaunas fakultet for informasjonssystemer og cybersikkerhet Bachelorstudier Lærer Assoc. VE Ruđionis diskuterte utfordringene og mulighetene ved cybersikkerhetsutdanning med forelesere fra universiteter i Danmark, Estland og Sverige.

Vinnerne av Cyber ​​​​Battle ble premiert av Estlands president

Dette store internasjonale cybersikkerhetsmøtet ga alle deltakerne uforglemmelige inntrykk. Endagsarrangementet ble sendt av estisk statlig fjernsyn. Den var også tilgjengelig for å se live på nettet. Vinnerne av konkurransen ble seremonielt premiert av Estlands president Alar Karis, som fungerte fra 2007 til 2012 som rektor ved Universitetet i Tartu.

«Det estere kan feire og misunne er evnen til å vise publikum at cybersikkerhet er et reelt problem,» delte Assoc sine inntrykk. VE høst. – Til slutt fulgte og sendte presidenten for Republikken Estland, nasjonalt fjernsyn og journalister fra ulike medier nyhetene om den pågående konkurransen.»

L. Misiukevičius, medlem av det litauiske ITGuys N’Routers-teamet, støttet foreleseren: «Atmosfæren under arrangementet var imponerende og inspirerende.» eksepsjonell opplevelse. Vi har ikke hørt om denne typen begivenheter i Litauen, den ligner på den internasjonale konkurransen «Cyberthon» arrangert av Vilnius University i februar, men finner sted eksternt, og live-konkurransen forårsaker ikke bare gode følelser, men også en følelse av adrenalin. ”

«Det som imponerte meg mest var størrelsen på arrangementet: et stort antall deltakere, lag fra forskjellige land – de beste av de beste samlet, og hva kan jeg si om følelser, lys og oppgaver … Imponerende,» sa en annen deltaker K. Petniūnas.

På spørsmål om oppgavene som ble satt under konkurransen, understreket medlemmer av VU Kaunas fakultetsteam at kunnskap om informasjonsteknologi alene ikke er nok for et arrangement av denne størrelsesorden, men personlig engasjement og erfaring er også viktig.

«Teamet vårt ble overrasket over det høye nivået på oppgaver. – åpner S. Švab. – Sammenlignet med oppgavene i utvelgelsesfasen i den virtuelle leiren, så finalen ut til å bli en annerledes begivenhet! Siden vi manglet erfaring med CTF-turneringer, var det ikke lett. Ikke desto mindre er vi stolte av 7. plass – tross alt var dette første gang vi deltok i Cyber ​​​​Battle of Nordic-Baltics.»

«Det var veldig nyttig Linux det grunnleggende om operativsystemet lærte i det første kurset i studiet av informasjonsteknologi og cybersikkerhet,” sa U. Kerulis.

Neste år ble den internasjonale etiske hackingkonkurransen «Cyber​​Battle Nordic-Baltics» lovet av Sverige, som tok førsteplassen i år og i 2024. Finalen vil igjen finne sted i Tartu når den estiske byen, kjent for å ha et av de beste universitetene i verden, blir europeisk kulturhovedstad.

Den største etiske hacking-begivenheten i Norden og Baltikum ble arrangert av University of Tartu, cybersikkerhetsutdanningsselskapet CTF Tech, Nordisk Ministerråd og Estonian National Television. Målet med arrangementet er å øke bevisstheten blant ungdom og lærere om cyberaktiviteter og viktigheten av sikkerhet.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *