Gassprisene i Europa stiger igjen. Både Australia og Norge skaper nervøsitet

Engrosprisen på gass for det europeiske markedet registrerte igjen sterk vekst i dag. Kort tid etter at handelen startet i Nederland, nådde den over 42 euro (1008 K) per megawattime (MWh), ifølge markedsdata, en økning på rundt 15 prosent sammenlignet med fredagens verdifall. Analytikere sier at pågående bekymringer om virkningen av hendelser i Australia har skylden.Prisen på nøkkelgassterminkontrakten for levering i det virtuelle Title Transfer Facility (TTF) handelssenteret, som brukes til å bestemme priser i Europa, var rundt 39,60 euro like før 10:00 SEL, en daglig økning på mer enn ni. prosent . Prisene for tidligere kontrakter i andre måneder er de samme, januarkontrakten ligger på rundt 58 euro/MWh.

Gassprisene har blitt merkbart påvirket de siste dagene Bekymringer om forstyrrelser i strømmen av råvarer fra Australia, en ledende leverandør på det globale markedet. Denne uken er de australske produsentene i en duett Det handler om lønn hos fagforeningen og hvis de ikke blir enige i midten, Senere arbeidere på Woodside Energys rørledning for flytende naturgass (LNG)..

Som et resultat var gassprisen i TTF nær sin langsiktige topp fra midten av juni. Ansatte i t zvod Bedrifter Woodside Energy og Chevron i Australia ønsker bedre jobbsikkerhet i tillegg til lønnen, meldte den britiske avisen Financial Times (FT). I følge en fersk pressemelding fra Offshore Alliance, som representerer to fagforeninger, støttet ansatte fra to fagforeninger enstemmig forslaget selskap Vær oppmerksom på at dersom kravene ikke er oppfylt innen skiftets slutt, vil tariffen bli belastet innen syv virkedager.

Ifølge forbundet kan Stvka stenge 2. z. Antakelsen om at ting kan bli negativt påvirket i Australia og ti prosent av den globale LNG-importenbekymrede forretningskvinner i Europa.

Commerzbank Financial Status-analytiker Carsten Fritsch påpekte nylig at f.eks På grunn av infrastrukturkonflikter vil det også kunne importeres mindre naturgass fra Norge på kort sikt. Spesielt gassprisene på det europeiske markedet vil fortsatt være gjenstand for betydelige svingninger, da gasslagrene i EU i dag er rundt 90 prosent fulle.

I august i fjor steg engrosprisen på gass til det europeiske markedet til rundt 350 euro per MWh på grunn av begrensede forsyninger fra Russland, mens den før 2021 var godt under 20 euro per MWh. Siden slutten av fjoråret har prisen vært i en nedadgående trend, som noen ganger er ledsaget av sporadiske, noen ganger til og med veldig sterke, oppganger. Ifølge analytikere begynte prisen på gass å stige før ulven kom inn i Ukraina som svar på EUs energipolitikk.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *